Пісочний пиріг з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Пісочні пироги - швидка випічка, з якої легко впорається будь-яка господиня. Однак, застосувавши декілька хитрощів, можна отримати пиріг, гідний прикрасити будь-який святковий стіл!
Пісочне тісто на сметані дуже пишне і ніжне. Карамельні горіхи не тільки прикрашають верх пирога, але і надають йому розкішний смак. А добавка вареного згущеного молока збагачує пиріг карамельної ноткою. Чи не замінюйте вершкове масло маргарином, смак пирога від цього значно погіршиться.
- Вершкове масло - 120 грам
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (повна)
- Борошно пшеничне - 180 грам (вищий сорт)
- Горіхи - 2 склянки(funduk)
- Варене згущене молоко - 1/2 банки
Підготуйте інгредієнти.
Стакан фундука викладіть на сковороду і підсушіть до появи приємного аромату. Потім додайте 2-3 ложки цукру. Покладіть невеликий шматочок вершкового масла (20 грам). Поставте на вогонь і помішуючи розтопіть цукор до карамелі. Горіхи повинні рівномірно покритися карамельною глазур'ю. Викладіть готові горіхи в карамелі на силіконовий килимок, розрівняйте, намагаючись, щоб горіхи лежали розсипом. Остудіть.
Для тесту пробийте в комбайні горіхи з цукром до великої крихти. Додайте просіяне з розпушувачем борошно і дрібку солі.
Додайте холодне масло, нарізане шматочками. Пробийте в крупну крихту в пульсовом режимі.
Додайте сметану і яйця.
Пробийте тісто до однорідності. Тісто виходить м'яке і ніжне.
Викладіть тісто в роз'ємну форму і розрівняйте. Зверху намажте тісто тонким шаром вареним згущеним молоком.
Розкладіть зверху горіхи в карамелі.
Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Потім перевірте готовність дерев'яною шпажкою. На шпазі залишатимуться вологі крихти тесту - це нормально. Важливо не пересушити пиріг. При натисканні пальцем на поверхню пиріг повинен бути дуже м'який. При необхідності допечіть на більш низькій температурі, щоб він не висох.
Дайте пирогу повністю охолонути. Подавайте пиріг до чаю або кави.