Рецепт Пісочний пиріг з горіхами фото

Пісочний пиріг з горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто , Горіхи
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пісочні пироги - швидка випічка, з якої легко впорається будь-яка господиня. Однак, застосувавши декілька хитрощів, можна отримати пиріг, гідний прикрасити будь-який святковий стіл!

Опис приготування:

Пісочне тісто на сметані дуже пишне і ніжне. Карамельні горіхи не тільки прикрашають верх пирога, але і надають йому розкішний смак. А добавка вареного згущеного молока збагачує пиріг карамельної ноткою. Чи не замінюйте вершкове масло маргарином, смак пирога від цього значно погіршиться.

  • Вершкове масло - 120 грам
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (повна)
  • Борошно пшеничне - 180 грам (вищий сорт)
  • Горіхи - 2 склянки(funduk)
  • Варене згущене молоко - 1/2 банки
пісочний пиріг з горіхами - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
пісочний пиріг з горіхами - фото крок 2
Стакан фундука викладіть на сковороду і підсушіть до появи приємного аромату. Потім додайте 2-3 ложки цукру. Покладіть невеликий шматочок вершкового масла (20 грам). Поставте на вогонь і помішуючи розтопіть цукор до карамелі. Горіхи повинні рівномірно покритися карамельною глазур'ю. Викладіть готові горіхи в карамелі на силіконовий килимок, розрівняйте, намагаючись, щоб горіхи лежали розсипом. Остудіть.
пісочний пиріг з горіхами - фото крок 3
Для тесту пробийте в комбайні горіхи з цукром до великої крихти. Додайте просіяне з розпушувачем борошно і дрібку солі.
пісочний пиріг з горіхами - фото крок 4
Додайте холодне масло, нарізане шматочками. Пробийте в крупну крихту в пульсовом режимі.
пісочний пиріг з горіхами - фото крок 5
Додайте сметану і яйця.
пісочний пиріг з горіхами - фото крок 6
Пробийте тісто до однорідності. Тісто виходить м'яке і ніжне.
пісочний пиріг з горіхами - фото крок 7
Викладіть тісто в роз'ємну форму і розрівняйте. Зверху намажте тісто тонким шаром вареним згущеним молоком.
пісочний пиріг з горіхами - фото крок 8
Розкладіть зверху горіхи в карамелі.
пісочний пиріг з горіхами - фото крок 9
Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Потім перевірте готовність дерев'яною шпажкою. На шпазі залишатимуться вологі крихти тесту - це нормально. Важливо не пересушити пиріг. При натисканні пальцем на поверхню пиріг повинен бути дуже м'який. При необхідності допечіть на більш низькій температурі, щоб він не висох.
пісочний пиріг з горіхами - фото крок 10
Дайте пирогу повністю охолонути. Подавайте пиріг до чаю або кави.

Схожі рецепти