Рецепт Пісний пиріг з журавлиною фото

Пісний пиріг з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Простий і доступний пиріг, який виручить вас в пост або прикрасить домашнє чаювання з близькими! Дуже смачний, ніжний, ягідний! Відлітає зі столу шматочок за шматочком! Пригощайтеся!

Опис приготування:

Звичайно, для пирога можна взяти не тільки журавлину. Будь-яку ягоду, яка не дасть багато соку, - смородина, брусниця, лохина. Це може бути як свіжа, так і заморожена ягода! Рослинна олія для тіста теж можете вибрати на свій смак - кукурудзяна, оливкова або соняшникова без запаху. Перейдемо до рецептом, я розповім детально, як приготувати пісний пиріг з журавлиною.

  • Борошно пшеничне - 220 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Сік апельсиновий - 150 мілілітрів (можна свіжовичавлений)
  • Масло рослинне - 70 мілілітрів
  • Оцет - 20 мілілітрів (яблучний)
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - щіпка
  • Журавлина - 150 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
пісний пиріг з журавлиною - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо будете використовувати для пирога свіжі ягоди, то переберіть, помийте і обсушіть. Якщо заморожені, то розморожувати заздалегідь не потрібно.
пісний пиріг з журавлиною - фото крок 2
Рослинна олія збийте міксером з апельсиновим соком і цукром до розчинення цукру. Потім додайте оцет і ще трохи збийте.
пісний пиріг з журавлиною - фото крок 3
Борошно просійте прямо в миску з сумішшю, додайте сіль. Соду розчиніть у воді, влийте в тісто і ще раз перемішайте. Після цього тісто стане трохи світліше.
пісний пиріг з журавлиною - фото крок 4
Форму (20-22 см) змастіть рослинною олією і вилийте тісто.
пісний пиріг з журавлиною - фото крок 5
Ягоди перемішайте з крохмалем і розподіліть зверху. Випікайте пиріг 40-45 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці.
пісний пиріг з журавлиною - фото крок 6
Остиглий пиріг акуратно дістаньте з форми, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
пісний пиріг з журавлиною - фото крок 7
Приємного чаювання!

Схожі рецепти