Пісний гречаний суп
(покроковий рецепт з фото)
Легкий пісний супчик ви зможете готувати хоч кожен день, адже робиться він швидко, але і з'їдається на ура! Показую і розповідаю, як приготувати пісний гречаний суп на швидку руку!
Суп з гречкою - це найпростіший пісний рецепт, який мені відомий. Якщо хочете, при приготуванні пісного гречаного супу можете додати трохи грибів сушених або свіжих (для аромату). Гречка вариться швидко, як і картопля, так що через півгодини у вас вже буде готовий супчик!
- Гречка - 0, 5 склянки
- Картопля - 2 штуки
- Вода - 1, 5 L
- Морквина - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Кріп - 1 пучок
- Масло рослинне, спеції - За смаком
Спочатку поставте варитися картоплю і гречку, я їх одночасно ставлю варитися. Гречку промийте, картоплю поріжте кубиками. Воду в каструлі доведіть до кипіння, а вже потім в неї вкиньте крупу і картоплю. Можна і холодною водою залити і просто поставити, але так варитися буде довше.
Варимо хвилин 20 на середньому вогні.
Тим часом приготуйте засмажку: морквину натріть на тертці, цибулю порізати дрібними кубиками. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, обсмажуйте овочі хвилин 5 (до золотистого кольору).
Варимо хвилин 20 на середньому вогні.
Тим часом приготуйте засмажку: морквину натріть на тертці, цибулю порізати дрібними кубиками. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, обсмажуйте овочі хвилин 5 (до золотистого кольору).
Потім пасеровані овочі перекладіть в каструлю до супу, додайте спеції і лавровий лист, варіть ще хвилин 10.
Якщо картопля і гречка зварилися, вимикайте вогонь і дайте супу охолонути.
Готовий пісний гречаний суп можете подати з зеленню. Смачного!
Готовий пісний гречаний суп можете подати з зеленню. Смачного!