Пісні пиріжки з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки - блюдо саме по собі калорійне. Щоб зменшити їх шкоду, іноді роблю тісто пісним. Ось, як приготувати пісні пиріжки з сухофруктами. Виходить дуже смачно, всім моїм рідним подобається!
Коли ви викладаєте пиріжки на деко, намагайтеся, щоб вони розташовувалися на відстані не менше 2-3 см. Інший інший. Дріжджове тісто славиться своєю пишністю. Під час випікання пиріжки можуть сильно збільшитися в розмірах. Майте це на увазі!
- Борошно - 500 грам
- Сухофрукти - 300 грам
- Мед - За смаком
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Вода - 280 грам
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Ванілін - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3 чайних ложки
Розводимо дріжджі в теплій воді. Насипаємо 3 чайні ложки цукру, трохи солі і ванілін. Nalivaem 3 ст. Ложки рослинної олії. Все добре перемішуємо. Просіяне борошно всипаємо в дріжджі з водою. Замішуємо еластичне тісто. Накриваємо рушником і ставимо в тепло на годину.
Приступаємо до начинки. Промиваю чорнослив з курагою. Ще у мене в наявності виявилися волоські горіхи. Я їх наклацано і перетерла в ступці. Промиті сухофрукти я змолола в блендері. Змішала їх з перетертими горіхами. Додала столову ложку меду. Він у мене вже засахарілся, тому для начинки не страшно, не потече.
Тісто піднялося вдвічі. Обминають його і поділяю на маленькі кружечки. Розкочую шматочки тіста в тонкі коржі. Зверху кладу кульку начинки. Zaleplyayu кінець, сформувавши пиріжок.
Рослинним маслом змащую жароміцний посуд. Викладаю туди пиріжки. Змащую їх також рослинним маслом. Ставлю випікатися в духовку при температурі 180 градусів на півгодини.
Коли пиріжки гарненько піднімуться і зарум'яняться, дістаємо їх і накриваємо рушником. Їсти можна гарячими і остиглими. Смачного!