Пісне тісто на пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 50
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Тут ви можете дізнатися, як приготувати пісне тісто на пиріжки. Це веганські варіант випічки на основі цільнозерновий і пшеничного борошна. Рецепт на велику компанію, так що пропорції можна міняти.
Опис приготування:
Такі пиріжки можна пропонувати тим, хто не вживає продуктів тваринного походження або дотримується посту.
У цьому тесті немає цукру, але при бажанні ви можете зробити пиріжки солодкими, наповнивши їх солодкою начинкою, так що варіантів тут маса.
- Борошно цільнозернове - 240 грам
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Вода - 235 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 240 мілілітрів
У мисці змішайте обидва види борошна і сіль. Потім влийте туди рослинне масло і почніть замішувати тісто.
Воду нагрівайте до такої температури, поки вашим рукам буде комфортно. Почніть потроху вливати воду в тісто. Вимішуйте його руками, поступово додаючи воду і регулюючи її кількість. Тісто має стати пластичним і гладким.
Розділити тісто 6 частин і почніть його розгортати в тонкі пласти. Потім виріжте круглі форми основ для пиріжків.
Для начинки тут я використовую буряк, перемішану в блендері з мигдальним маслом і насінням соняшнику. Начинку кладу на частину тесту і зверху накриваю другою частиною (краю не скріплюю).
Випікаються такі пиріжки при 180 градусах 25 хвилин. Перед випічкою змастіть їх рослинною олією.