Рецепт Пісне тісто на пиріжки фото

Пісне тісто на пиріжки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Для дітей
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 50
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тут ви можете дізнатися, як приготувати пісне тісто на пиріжки. Це веганські варіант випічки на основі цільнозерновий і пшеничного борошна. Рецепт на велику компанію, так що пропорції можна міняти.

Опис приготування:

Такі пиріжки можна пропонувати тим, хто не вживає продуктів тваринного походження або дотримується посту.

У цьому тесті немає цукру, але при бажанні ви можете зробити пиріжки солодкими, наповнивши їх солодкою начинкою, так що варіантів тут маса.

  • Борошно цільнозернове - 240 грам
  • Борошно пшеничне - 120 грам
  • Вода - 235 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 240 мілілітрів
пісне тісто на пиріжки - фото крок 1
У мисці змішайте обидва види борошна і сіль. Потім влийте туди рослинне масло і почніть замішувати тісто.
пісне тісто на пиріжки - фото крок 2
Воду нагрівайте до такої температури, поки вашим рукам буде комфортно. Почніть потроху вливати воду в тісто. Вимішуйте його руками, поступово додаючи воду і регулюючи її кількість. Тісто має стати пластичним і гладким.
пісне тісто на пиріжки - фото крок 3
Розділити тісто 6 частин і почніть його розгортати в тонкі пласти. Потім виріжте круглі форми основ для пиріжків.
пісне тісто на пиріжки - фото крок 4
Для начинки тут я використовую буряк, перемішану в блендері з мигдальним маслом і насінням соняшнику. Начинку кладу на частину тесту і зверху накриваю другою частиною (краю не скріплюю).
пісне тісто на пиріжки - фото крок 5
Випікаються такі пиріжки при 180 градусах 25 хвилин. Перед випічкою змастіть їх рослинною олією.

Схожі рецепти