Рецепт Пісна тушкована капуста фото

Пісна тушкована капуста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пісна тушкована капуста готується зі свіжої капусти, морква, лука, томатного пюре, спеції і рослинного масла. Капуста виходить відмінною! А скільки в ній вітаміну С - не розповісти. Спробуйте!

Опис приготування:

Як приготувати пісну тушковану капусту?

1. З капусти обірвемо верхні листки, розріжте наполовину.

2. Тонко наріжте капусту.

3. Цибуля почистіть і наріжте півкільцями.

4. Моркву натріть на тертці.

5. Приготуйте сковороду і велику каструлю.

6. Влийте в сковороду пару ложок рослинного масла. Прогрійте на середньому вогні.

7. На маслі (у міру потреби додаючи його) обсмажуйте до м'якості порціями капусту і перекладайте в каструлю.

8. Після того, як всю капусту обсмажити, в тій же сковороді на олії обсмажте цибулю і моркву до м'якості. Додайте томатне пюре або протерті консервовані помідори, приправити сіллю, поперчіть і тушкуйте протягом 7-8 хвилин. Потім вміст сковороди додайте в каструлю з капустою, перемішайте і ставте на середній вогонь.

9. Гасіть капусту протягом 20-30 хвилин, потім додайте сіль, перець, перемішайте і тушкуйте до готовності (м'якості капусти).

10. Готову пісну капусту прикрасьте рубаною зеленню і подавайте.

Смачного!

  • Капуста, коб - 1 штука (середньої величини)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 1-2 штук
  • Томатна паста - 500 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Рослинна олія - 8-9 Ст. Ложок
  • Зелень - За смаком (петрушка для прикраси)
Як приготувати пісну тушковану капусту?

1. З капусти обірвемо верхні листки, розріжте наполовину.

2. Тонко наріжте капусту.

3. Цибуля почистіть і наріжте півкільцями.

4. Моркву натріть на тертці.

5. Приготуйте сковороду і велику каструлю.

6. Влийте в сковороду пару ложок рослинного масла. Прогрійте на середньому вогні.

7. На маслі (у міру потреби додаючи його) обсмажуйте до м'якості порціями капусту і перекладайте в каструлю.

8. Після того, як всю капусту обсмажити, в тій же сковороді на олії обсмажте цибулю і моркву до м'якості. Додайте томатне пюре або протерті консервовані помідори, приправити сіллю, поперчіть і тушкуйте протягом 7-8 хвилин. Потім вміст сковороди додайте в каструлю з капустою, перемішайте і ставте на середній вогонь.

9. Гасіть капусту протягом 20-30 хвилин, потім додайте сіль, перець, перемішайте і тушкуйте до готовності (м'якості капусти).

10. Готову пісну капусту прикрасьте рубаною зеленню і подавайте.

Смачного!

Схожі рецепти