Пісна тушкована капуста
(покроковий рецепт з фото)
Пісна тушкована капуста готується зі свіжої капусти, морква, лука, томатного пюре, спеції і рослинного масла. Капуста виходить відмінною! А скільки в ній вітаміну С - не розповісти. Спробуйте!
Як приготувати пісну тушковану капусту?
1. З капусти обірвемо верхні листки, розріжте наполовину.
2. Тонко наріжте капусту.
3. Цибуля почистіть і наріжте півкільцями.
4. Моркву натріть на тертці.
5. Приготуйте сковороду і велику каструлю.
6. Влийте в сковороду пару ложок рослинного масла. Прогрійте на середньому вогні.
7. На маслі (у міру потреби додаючи його) обсмажуйте до м'якості порціями капусту і перекладайте в каструлю.
8. Після того, як всю капусту обсмажити, в тій же сковороді на олії обсмажте цибулю і моркву до м'якості. Додайте томатне пюре або протерті консервовані помідори, приправити сіллю, поперчіть і тушкуйте протягом 7-8 хвилин. Потім вміст сковороди додайте в каструлю з капустою, перемішайте і ставте на середній вогонь.
9. Гасіть капусту протягом 20-30 хвилин, потім додайте сіль, перець, перемішайте і тушкуйте до готовності (м'якості капусти).
10. Готову пісну капусту прикрасьте рубаною зеленню і подавайте.
Смачного!
- Капуста, коб - 1 штука (середньої величини)
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Томатна паста - 500 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - 8-9 Ст. Ложок
- Зелень - За смаком (петрушка для прикраси)
1. З капусти обірвемо верхні листки, розріжте наполовину.
2. Тонко наріжте капусту.
3. Цибуля почистіть і наріжте півкільцями.
4. Моркву натріть на тертці.
5. Приготуйте сковороду і велику каструлю.
6. Влийте в сковороду пару ложок рослинного масла. Прогрійте на середньому вогні.
7. На маслі (у міру потреби додаючи його) обсмажуйте до м'якості порціями капусту і перекладайте в каструлю.
8. Після того, як всю капусту обсмажити, в тій же сковороді на олії обсмажте цибулю і моркву до м'якості. Додайте томатне пюре або протерті консервовані помідори, приправити сіллю, поперчіть і тушкуйте протягом 7-8 хвилин. Потім вміст сковороди додайте в каструлю з капустою, перемішайте і ставте на середній вогонь.
9. Гасіть капусту протягом 20-30 хвилин, потім додайте сіль, перець, перемішайте і тушкуйте до готовності (м'якості капусти).
10. Готову пісну капусту прикрасьте рубаною зеленню і подавайте.
Смачного!