Пісна шарлотка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Спекти пісну шарлотку простіше, ніж звичайну. Навіть без яєць вона вийде пишною і смачною, і нітрохи не гірше. До вечірнього чаювання такий пиріг приготувати зовсім нескладно. Всі будуть задоволені!
Спекти пісну шарлотку зовсім не складно. І інгредієнти для цього смачного пирога у вас, я думаю, завжди знайдуться. А ще вам допоможе ось цей простий рецепт, в якому розказано, як приготувати пісну шарлотку з яблуками. Нічого складного в процесі немає, переконайтеся самі:)
1. Яблука миємо, видаляємо серцевину. Нарізаємо яблуко часточками.
2. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом і злегка присипаємо борошном. Викладаємо часточки яблук.
3. Розмішуємо в окропі мед, оцет або лимонний сік, цукор.
4. Додаємо рослинне масло і перемішуємо.
5. Борошно змішати з розпушувачем і додаємо до борошна рідку суміш. Швидко розмішуємо до однорідності.
6. Заливаємо тестом яблука в формі.
7. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо годину або трохи більше. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою - якщо після протиканія шарлотки вона суха - пиріг готовий.
Приємного чаювання!
- Яблука - 2-3 штук (невеликих)
- Цукор - 0, 5 склянки
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Вода - 1 Склянка (окріп)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет або лимонний сік - 1, 5 чайних ложки
1. Яблука миємо, видаляємо серцевину. Нарізаємо яблуко часточками.
2. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом і злегка присипаємо борошном. Викладаємо часточки яблук.
3. Розмішуємо в окропі мед, оцет або лимонний сік, цукор.
4. Додаємо рослинне масло і перемішуємо.
5. Борошно змішати з розпушувачем і додаємо до борошна рідку суміш. Швидко розмішуємо до однорідності.
6. Заливаємо тестом яблука в формі.
7. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо годину або трохи більше. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою - якщо після протиканія шарлотки вона суха - пиріг готовий.
Приємного чаювання!