Рецепт Пишні оладки на кефірі як у бабусі фото

Пишні оладки на кефірі як у бабусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Кефір
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Оладки
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Бабусю ніколи не застати зненацька. Коли внуки на порозі, кілька хвилин і пишні оладки на столі, зі сметаною і смачним домашнім варенням. Запрошую до чаювання!

Опис приготування:

Приготувати пишні оладки на кефірі дуже просто, але є деякі тонкощі. Дивіться в покрокової інструкції, а я нагадаю їх: кефір і яйце повинні бути кімнатної температури, соду необхідно вводити в останній момент і більше тісто не перемішувати, смажити оладки слід на добре розігрітій сковороді, але на середньому вогні.

  • Кефір - 350 грам (кімнатної температури)
  • Яйце - 1 штука (кімнатної температури)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2/3 чайних ложки
  • Борошно - 300 грам
  • Сода - 1/3 чайних ложки
  • Ванільний сироп - 1 Чайна ложка (можна використовувати кристалічний ванілін або ванільний цукор)
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
пишні оладки на кефірі як у бабусі - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
пишні оладки на кефірі як у бабусі - фото крок 2
У кефір вбийте яйце, додайте ванілін, сіль, цукор, змішайте.
пишні оладки на кефірі як у бабусі - фото крок 3
Частинами введіть борошно, розмішуючи, щоб не було грудочок.
пишні оладки на кефірі як у бабусі - фото крок 4
Коли тісто буде готове, всипте соду і розмішайте, щоб вона рівномірно розійшлася по всьому тесту. Більше перемішувати не можна, щоб зберегти пухирці, утворилися в процесі гасіння соди.
пишні оладки на кефірі як у бабусі - фото крок 5
Добре розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і столовою ложкою викладіть тісто. Вогонь не повинен бути занадто сильний, щоб оладки встигли прожаритися з обох сторін.
пишні оладки на кефірі як у бабусі - фото крок 6
Оладки готові, можна наливати чай, вони вийшли дуже смачні і пишні, як у бабусі!

Схожі рецепти