Пишні оладки на кефірі як у бабусі
(покроковий рецепт з фото)
Бабусю ніколи не застати зненацька. Коли внуки на порозі, кілька хвилин і пишні оладки на столі, зі сметаною і смачним домашнім варенням. Запрошую до чаювання!
Приготувати пишні оладки на кефірі дуже просто, але є деякі тонкощі. Дивіться в покрокової інструкції, а я нагадаю їх: кефір і яйце повинні бути кімнатної температури, соду необхідно вводити в останній момент і більше тісто не перемішувати, смажити оладки слід на добре розігрітій сковороді, але на середньому вогні.
- Кефір - 350 грам (кімнатної температури)
- Яйце - 1 штука (кімнатної температури)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Борошно - 300 грам
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Ванільний сироп - 1 Чайна ложка (можна використовувати кристалічний ванілін або ванільний цукор)
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти.
У кефір вбийте яйце, додайте ванілін, сіль, цукор, змішайте.
Частинами введіть борошно, розмішуючи, щоб не було грудочок.
Коли тісто буде готове, всипте соду і розмішайте, щоб вона рівномірно розійшлася по всьому тесту. Більше перемішувати не можна, щоб зберегти пухирці, утворилися в процесі гасіння соди.
Добре розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і столовою ложкою викладіть тісто. Вогонь не повинен бути занадто сильний, щоб оладки встигли прожаритися з обох сторін.
Оладки готові, можна наливати чай, вони вийшли дуже смачні і пишні, як у бабусі!