Пиріжки з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт пиріжків з варенням мені дістався від бабусі, але агов - від її мами. Не здивуюся, якщо ще в позаминулому столітті пиріжки з варенням в російських печах готували саме так Дуже смачні пиріжки!
Для мене пиріжки з варенням - це смак дитинства. У дитинстві я кожне літо проводив у бабусі в селі, і такі пиріжки з варенням були її, так би язикати, фірязиками. Звичайно, ніяких надмірностей в цих пиріжках немає - це звичайнісінькі, трохи навіть примітивні пиріжки, але… Вони смачніше будь-яких делікатесів з помпезних кондитерських Ніжні, пишні, svezhenykie, да зі склянкою домашнього молока… джерело, де мої 10 років
- Борошно - 600 грам
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Цукор - 50 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Молоко - 480 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Яєчний жовток - 1 штука
- Ванілін - 1/4 чайних ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Варення - 250 мілілітрів
У великій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, дріжджі, сіль і цукор. Додайте тепле молоко, яйця і яєчний жовток, ванілін і рослинне масло. Замісити гладке тісто вручну до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
Накриваємо миску з тестом поліетиленовою плівкою і залишаємо на 1 годину при кімнатній температурі.
Що піднялося тісто викладаємо на присипану борошном поверхню, розгортаємо в пласт розміром приблизно 35 з 42 см.
Розрізаємо тісто на 30 квадратів стороною близько 7 см.
Пальцем робимо в центрі кожного квадрата маленьку ямочку. У кожну ямку кладемо приблизно 1 ç.l. Варення.
Акуратно складаємо кожен квадратик навпіл.
Пальцями гарненько защипуємо шви.
За допомогою пензлика змастіть кожен пиріжок рослинним маслом.
Викладаємо пиріжки в форму для запікання, щедро змащену олією, швами вниз. Можна класти пиріжки впритул один до одного, адже ми їх змастили олією, тому вони не злипнуться.
Коли все пиріжки будуть складені в форму для запікання, не варто відразу ставити їх в духовку - спершу потрібно накрити пиріжки рушником і дати їм відстоятися хвилин 20 при кімнатній температурі. Тим часом розігріваємо духовку до 175 градусів.
Випікаємо 25-30 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
Готові пиріжки посипаємо цукровою пудрою і подаємо. Смачного!