Пиріжки з варенням в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смачні та ароматні пиріжки з варенням піднімуть вам настрій навіть у найгіршу погоду. Приготуйте це чудове ласощі і запросіть в гості друзів, чаювання буде що треба.
Що може бути краще, ніж справжня домашня випічка зроблена з любов'ю, адже вона завжди виходить смачно. І замість того щоб йти в магазин і купувати там пиріжки або булочки, я пропоную вам зробити їх самостійно, а ось для вас і дуже гарний рецепт приготування пиріжків з варенням в духовці. Для начинки ви можете взяти абсолютно будь-яке варення, яке знайдеться в домі, адже така випічка в будь-якому випадку вийде відмінно. З цим простим рецептом пиріжків з варенням в духовці у вас з'явиться зайвий привід зібрати друзів і рідних разом на смачне чаювання.
- Борошно просіяне - 750 грам
- Дріжджі сухі - 2, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 50 грам
- Молок тепле - 480 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки(3 - в тісто, 1 - для змазування )
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Цедра одного апельсина - 1 штука
- Варення - 250 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукрова пудра - - За смаком
Отже, в глибокій мисці змішуємо борошно, сухі дріжджі, цукор і сіль, вливаємо тепле молоко, razbivaem яйця, додаємо ванільний екстракт, рослинне масло і цедру одного апельсина. Тепер з цих інгредієнтів замішуємо тісто, воно повинно бути густим і однорідним, трохи прилипати до рук.
Миску змащуємо маслом і викладаємо в неї тісто, накриваємо його рушником і ставимо в тепло на годину, за цей час воно має збільшитися в об'ємі вдвічі.
Після закінчення часу ми посипаємо рівну поверхню борошном і викладаємо на неї тісто, розгортаємо його в прямокутний пласт шириною 1-1, 5 см.
Пласт нарізаємо на квадрати зі стороною 7 сантиметрів.
Тепер на кожен квадратик викладаємо трохи варення.
І з'єднуємо краю тесту дуже щільно, формуємо пиріжок. Те ж саме повторюємо з іншими квадратиками.
Змащуємо деко олією і викладаємо на нього пиріжки, залишаємо їх расстояться на 20 хвилин. Потім змащуємо їх поверхню збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 250 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Коли готові пиріжки трохи охолонуть, посипаємо їх цукровою пудрою. Ось тепер можна приступати до чаювання, смачного!