Пиріжки з рисом з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 30 хв.
Апетитні, повітряні і дуже цікаві пірожочкі пропоную вам зробити в домашніх умовах. Проста і класна начинка з рису і червоною рибки - приголомшлива ідея, згодні? Спробувати точно варто!
Опис приготування:
Класичний рецепт передбачає використання м'яса, зелені або відвареного яйця, а я хочу запропонувати вам класний варіант, як приготувати пиріжки з рисом з дріжджового тіста з додаванням солоної сьомги. Чудова начинка, яка припаде до смаку і вашим близьким, і гостям. Сам процес досить стандартний. До речі, якщо у вас є хлібопічка, то приготування тіста можна довірити техніці.
- Молоко (вода) - 1/2 склянки
- Борошно - 1 Склянка
- Дріжджі - 15 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 4 чайних ложки(+ для смаження)
- Мал - 100 грам
- Солона червона риба - 100 грам
1. Молоко (можна використовувати для тесту і воду) прогрійте трохи. Розчиніть в ньому цукор і дріжджі.
2. У глибоку миску просійте борошно з сіллю. Вилийте в центр дріжджі з молоком і залиште хвилин на 15.
3. Дріжджі почали"працювати" , значить можна додати в тісто яйце і рослинне масло.
4. І ретельно все перемішайте.
5. Сформуйте з тіста кульку, накрийте чистим рушником і залиште підходити в теплому місці на годинку-півтори. Тим часом відваріть в підсоленій воді до готовності рис.
6. Після відокремте шматочок тесту і розкачати. Я пропоную зробити невеликі пірожочкі, тому можна вирізати кружальця склянкою, наприклад.
7. З'єднайте подрібнену рибку з рисом. Можна додати за смаком перець і щіпку зелені, наприклад. Ретельно перемішайте.
8. У центр кожного кружечка викладіть начинку.
9. Акуратно заліпіть краю і сформуйте пиріжки.
10. На сковороді розігрійте олію. Викладіть пиріжки і обсмажити до рум'яної скоринки з двох сторін (в даному випадку вони смажаться з мінімальною кількістю масла).