Пиріжки з цільнозерновий борошна
(покроковий рецепт з фото)
Зараз багато хто з нас відчувають тягу до справжніх продуктів і до здорового харчування, к тому, як харчувалися наші діди і прадіди. Мій рецепт пиріжків з цільнозерновий борошна дозволить дізнатися смак такої їжі.
Рецепт приготування цих пиріжків з цільнозерновий борошна дуже простий, покрокові рекомендації допоможуть в їх приготуванні. Начинку для пиріжків з цільнозерновий борошна можна робити різну: з картоплі, капусти, грибів.
- Молоко - 190 грам(179 грам - в тісто, 20 грам - для змазування перед випічкою)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі свіжі пресовані - 5-7 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Цукор - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Борошно житнє цільнозернових - 35 грам
- Борошно пшеничне цільнозернових - 200 грам
- Яйця - 5, 5 грами(5 яєць - в начинку, 0, 5 яйця - для змазування перед випічкою)
- Зелена цибуля - 120-150 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам (для змазування після випічки)
Підготуйте інгредієнти.
У миску для замішування тіста влийте тепле молоко, 2 столові ложки рослинної олії, додайте дріжджі, сіль і цукор, розмішайте до однорідності.
Просійте в миску борошно.
Замісити тісто, заміс продовжуйте на столі, вимішують приблизно 5 хвилин.
Тісто перекладіть в миску, затягніть харчовою плівкою і поставте на расстойку на 1, 5-2 годину, тісто має добре збільшитися в розмірі.
Поки тісто на расстойке, займіться начинкою, відваріть круто яйця, потім дрібно їх наріжте, промийте і дрібно наріжте зелену цибулю, додайте дві столові ложки сметани, slegka сіль.
Готове тісто розділити на 8 рівних частин, podkatayte в колобки.
Розкачайте колобок в коржик, в центр викладіть начинку.
Защипніть краю коржі.
Оформіть шов хвилями.
Викладіть пиріжки на лист для випічки, змастіть сумішшю яйця і столової ложки молока, випікайте 20-25 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Готові пиріжки змастіть розтопленим вершковим маслом.
А тепер наливайте чай і кличте домашніх до столу, адже всім буде цікаво, як харчувалися наші діди. Пиріжки вийшли дуже ошатними і смачними, у них смак справжньої, правильної їжі.