Рецепт Пиріжки з цільнозерновий борошна фото

Пиріжки з цільнозерновий борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Цільнозернове борошно
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Зараз багато хто з нас відчувають тягу до справжніх продуктів і до здорового харчування, к тому, як харчувалися наші діди і прадіди. Мій рецепт пиріжків з цільнозерновий борошна дозволить дізнатися смак такої їжі.

Опис приготування:

Рецепт приготування цих пиріжків з цільнозерновий борошна дуже простий, покрокові рекомендації допоможуть в їх приготуванні. Начинку для пиріжків з цільнозерновий борошна можна робити різну: з картоплі, капусти, грибів.

  • Молоко - 190 грам(179 грам - в тісто, 20 грам - для змазування перед випічкою)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі свіжі пресовані - 5-7 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Цукор - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Борошно житнє цільнозернових - 35 грам
  • Борошно пшеничне цільнозернових - 200 грам
  • Яйця - 5, 5 грами(5 яєць - в начинку, 0, 5 яйця - для змазування перед випічкою)
  • Зелена цибуля - 120-150 грам
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 20 грам (для змазування після випічки)
пиріжки з цільнозерновий борошна - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
пиріжки з цільнозерновий борошна - фото крок 2
У миску для замішування тіста влийте тепле молоко, 2 столові ложки рослинної олії, додайте дріжджі, сіль і цукор, розмішайте до однорідності.
пиріжки з цільнозерновий борошна - фото крок 3
Просійте в миску борошно.
пиріжки з цільнозерновий борошна - фото крок 4
Замісити тісто, заміс продовжуйте на столі, вимішують приблизно 5 хвилин.
пиріжки з цільнозерновий борошна - фото крок 5
Тісто перекладіть в миску, затягніть харчовою плівкою і поставте на расстойку на 1, 5-2 годину, тісто має добре збільшитися в розмірі.
пиріжки з цільнозерновий борошна - фото крок 6
Поки тісто на расстойке, займіться начинкою, відваріть круто яйця, потім дрібно їх наріжте, промийте і дрібно наріжте зелену цибулю, додайте дві столові ложки сметани, slegka сіль.
пиріжки з цільнозерновий борошна - фото крок 7
Готове тісто розділити на 8 рівних частин, podkatayte в колобки.
пиріжки з цільнозерновий борошна - фото крок 8
Розкачайте колобок в коржик, в центр викладіть начинку.
пиріжки з цільнозерновий борошна - фото крок 9
Защипніть краю коржі.
пиріжки з цільнозерновий борошна - фото крок 10
Оформіть шов хвилями.
пиріжки з цільнозерновий борошна - фото крок 11
Викладіть пиріжки на лист для випічки, змастіть сумішшю яйця і столової ложки молока, випікайте 20-25 хвилин при температурі 180-200 градусів.
пиріжки з цільнозерновий борошна - фото крок 12
Готові пиріжки змастіть розтопленим вершковим маслом.
пиріжки з цільнозерновий борошна - фото крок 13
А тепер наливайте чай і кличте домашніх до столу, адже всім буде цікаво, як харчувалися наші діди. Пиріжки вийшли дуже ошатними і смачними, у них смак справжньої, правильної їжі.

Схожі рецепти