Пиріжки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятайте в дитинстві запах здоби і свіжоспечених пиріжків? Так і хотілося стягнути з пилу жару ще гарячий пиріжок, а бабуся не дає, поки не остудить. Пишні, м'які, з різною смачною начинкою пиріжки.
Із задоволенням ділюся з вами, як приготувати пиріжки в духовці.
За цим рецептом, перевіреному роками, пиріжки завжди виходять м'якими, смачними і ситними. Якщо розібратися, то їх не так вже й важко готувати. Уважно прочитайте рецепт, не забудьте про гарний настрій, і у вас все вийде! Тісто підійде як для солодкої, так і несолодкої начинки: м'ясний фарш, Мал, яйце, або яблука, мак тощо. П.
- Молоко - 300 мілілітрів (тепле)
- Борошно - 650 грам
- Вершкове масло - 70 грам (розм'якшене)
- Дріжджі - 10 грам
- Яйця - 1 штука
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Начинка - - За смаком (м'ясний фарш, цибуля, яйце)
- Жовток - 1 штука

1. Підготуйте необхідні продукти.

2. Дріжджі розведіть у теплому молоці, додайте цукор і борошно (2 ст. Л.), поставте в теплому місці на 15 хвилин до появи пінної шапочки.

3. Борошно просійте в глибоку миску, додайте сіль, зробіть в центрі поглиблення. Додайте підійшла опару, злегка збите яйце. Перемішайте і додайте м'яке вершкове масло, замісіть тісто. Вимішуйте тісто не менше 10 хвилин. Тісто округлятимете, помістіть в миску, змащену маслом, накрийте і поставте для підходу в тепле місце на 1, 5 годину.

4. Тісто має збільшитися в 2-3 рази. Поки підходить тісто, займіться начинкою. Наприклад, м'ясна начинка: цибулю подрібніть, обсмажте на розігрітій олії до золотистого кольору. Додайте м'ясний фарш, обсмажте до рум'яної скоринки. Відварене яйце наріжте дрібними кубиками, петрушку подрібніть. З'єднайте всі, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте.

5. Тісто обомніте, розділи деталей по 50 г. Шматочки округлятимете, накрийте.

6. Шарик тесту розкачайте в круглий коржик, в центр кожної покладіть начинку, згорніть навпіл, закріпіть краю. Помістіть пиріжок на деко з пергаментом для випічки швом вниз. Накрийте і дайте підійти в теплому місці на 30 хвилин.

7. Жовток збийте з 1 ст. L. Води, змастіть верх пиріжків. Поставте їх запікатися в розігріту духовку на 12-15 хвилин при 210 ° С, орієнтуйтеся по вашій духовці.

8. Спечені пиріжки повністю остудіть на решітці під х / б рушником, зберігайте в закритій ємності. Смачного!