Пиріжки на швидку руку дріжджові
(покроковий рецепт з фото)
Найсмачніші і повітряні пиріжки виходять саме з дріжджового тіста, але зазвичай на його приготування потрібно багато часу, але тільки не з цим простим рецептом пиріжків на швидку руку дріжджових.
Нещодавно я натрапила на просто чудовий рецепт приготування пиріжків на швидку руку дріжджових і подумала, що про нього повинна знати кожна господиня. Вся його принадність у тому, що ми використовуємо готове листкове дріжджове тісто. Начинку можна додати будь-яку, а запікаються такі пиріжки хвилин 20-25.
- Готове дріжджове листкове тісто - 450 грам (або 4 листочка)
- Шпинат, пучок - 2 штуки (можна використовувати заморожений)
- Печериці - 7-8 штук
- Часник - 4 зубчики
- Чилі подрібнений - 1/3 чайних ложки
- Сир Моцарелла тертий - 1/2 склянки
- Сіль - - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (оливкова найкраще)
- Яйце - 1 штука (для змащення пиріжків, але можна і не використовувати)
1. Спочатку готуємо начинку. Підійде і просто сир, обсмажений фарш або варення. Але у нас шпинат і гриби. Отже, моєму (чистим) і подрібнюємо часник, шпинат і гриби. У сковороду ллємо олію і на середньому вогні обсмажуємо подрібнений часник до золотистого кольору.
2. Потім додаємо порізаний шпинат.
3. За шпинатом в сковороду йдуть подрібнені шампіньйони.
4. Солимо, додаємо чилі, перемішуємо і смажимо хвилин 15, поки не випарується рідина від грибів.
5. Поки тісто розморожувалося, ми приготували начинку для пиріжків на швидку руку дріжджових.
6. Готове листкове дріжджове тісто зазвичай вже буває розкатаним, тому викладаємо пласти на присипаний борошном стіл. Розрізаємо на прямокутники або квадрати. На кожен шматочок треба викласти по 1, 5-2 столові ложки начинки.
7. Зверху начинку присипаємо тертим сиром (на око).
8. Потім загортаємо так, щоб краю зійшлися і затискаємо їх за допомогою вилки. Можна, можливо, звичайно, і руками склеїти.
9. Викладаємо пиріжки на застелений пергаментом або фольгою деко. Змащуємо їх поверхню збитим яйцем, щоб були рум'яними. Можна і не змащувати.
10. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.
11. Пиріжки на швидку руку дріжджові готові! Смачного!