Пиріг з вишнею з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
На десерт ласунам пропоную зробити дуже смачний, неймовірно соковитий і солодкий пиріг з вишнею з пісочного тіста в домашніх умовах. Повторіть цей рецепт, він вартий того!
Особливість цього варіанту, як зробити пиріг з вишнею з пісочного тіста в тому, що окремо вариться сироп, який надає десерту особливу соковитість і ніжність. Кількість цукру можна варіювати за смаком і залежно від солодощі ягід.
- Вишні - 1 Склянка
- Цукор - 100-150 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 1 штука(+ 1 жовток)
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Для приготування тіста необхідно всипати в глибоку миску борошно, щіпку солі і додати дуже холодне вершкове масло, нарізане невеликими кубиками або натерте на тертці. Розім'яти руками все в однорідну крихту. Вбити яйце і замісити тісто. Накрити миску харчовою плівкою і відправити в холодильник мінімум на 45-55 хвилин.
2. Вишню вимити, обсушити трохи і вибити кісточки. Потім прим'яти ягоди за допомогою толкушки, щоб виділився сік.
3. У сотейник або каструлю всипати цукор. Додати сік і відправити на вогонь.
4. Всипати крохмаль (найкраще в рецепт приготування пирога з вишнею з пісочного тіста використовувати кукурудзяний крохмаль) і, постійно помішуючи, варити сироп на повільному вогні.
5. Він повинен загуснути і повільно стікати з ложки.
6. Готовий сироп вилити до ягодам і перемішати.
7. Тісто треба розкачати дуже тонко, викласти в форму і відправити в холодильник ще на 10-15 хвилин.
8. Час, що залишився тісто нарізати поки тонкими смужками, щоб прикрасити пиріг з вишнею з пісочного тіста в домашніх умовах зверху.
9. Добре остигнула ягоду викласти на тісто.
10. Зверху заплести полосочки тесту.
11. Відрізати звисають краю.
12. Заправити верхні смужки під основу і зробити пальцями поглиблення. Це зробить пиріг ще більш апетитним.
13. Верх змастити збитим жовтком. Доповнити цей простий рецепт пирога з вишнею з пісочного тіста можна цукром з ваніллю або корицею для аромату, присипавши його зверху.
14. Надіслати пиріг в розігріту духовку і випікати близько 45 хвилин до готовності.