Пиріг з варенням в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт пирога не дуже складний, а сама випічка виходить смачною і ароматною. Варення надає приємну кислинку і соковитість пирога. Таку смакоту можна подати на святковий стіл.
Любіть пироги? Тоді чому б вам не приготувати чудову випічку з варенням? Для начинки підійде повидло з фруктів або ягід. Якщо воно занадто кисле, додайте в тісто трохи більше цукру. Як приготувати пиріг з варенням в духовці, ви дізнаєтеся з цього рецепта.
- Борошно - 3 склянки
- Маргарин - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Дріжджі свіжі - 16 грам
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 230 грам
- Варення - 350 грам
Підігрійте молоко і розведіть в ньому дріжджі. Додайте цукор, сіль і вбийте сирі курячі яйця. Ретельно все перемішайте і всипте просіяне через сито пшеничну муку.
Розтопіть маргарин на водяній бані і влийте його до решти інгредієнтів. Замісити м'яке тісто. Накрийте його рушником і залиште підніматися на пару годин.
Коли тісто підніметься, розділіть його на два шматки так, щоб один був більше іншого. Скачайте шматки в кульки.
З більшого шматка розкачати пласт круглої форми товщиною в один сантиметр. Викладіть на нього варення і розподіліть рівномірно, залишаючи бортики. Потім ці краї загніть.
Розкачайте залишок тесту в пласт і наріжте його на смужки.
За допомогою смужок тесту прикрасьте пиріг з варенням у вигляді сітки. Також зробіть красиві квіти або листочки. Змастіть збитим яйцем. Поставте пиріг в духовку і випікайте при температурі сто вісімдесят градусів півгодини.