Рецепт Пиріг з сулугуні фото

Пиріг з сулугуні
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 6
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Уявляєте, як ви берете в руки шматок гарячого пирога і відкушує шматочок, а там - гарячий тягнеться сир з ароматом зелені. Смачно? розповім, як приготувати пиріг з сулугуні. Він неймовірний!

Опис приготування:

Сирні пироги - візитна картка кавказької кухні. Для начинки можна брати різні білі ропні сири і їх поєднання, додати улюблену зелень, надати пирогу будь-яку форму, але результат завжди буде чудовим, тому що цей рецепт перевірений століттями.

  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Маргарин - 30 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Добре - 200 грам
  • Сметана або кефір - 50 грам
  • Зелень будь-яка - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
1
У чашу комбайна всипте просіяне борошно, сухі дріжджі, цукор, сіль, покладіть шматочки м'якого маргарину, влийте тепле молоко і все перемішайте до отримання гладкого тіста. Можна замісити тісто вручну.
2
Викладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 4 годину.
3
Для начинки: сулугуні натріть на крупній тертці, додайте сметану або кефір, дрібно нарізану зелень, сіль і добре перемішайте.
4
Підійшло тісто розкачати в круглий пласт товщиною 5 мм. У центр кола покладіть начинку, краї тіста зберіть в середині і добре їх закріпіть. Тепер потрібно перетворити отриманий «великий беляш» в плоску корж, обережно розкачати його качалкою до товщини в 2-3 см.
5
Покладіть пиріг на деко, змащений маслом, в центрі пирога зробіть невеликий отвір і випікайте близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.
6
Готовий пиріг змастіть розтопленим вершковим маслом і подавайте гарячим.

Схожі рецепти