Пиріг з ревенем з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Іноді для випічки хочеться вибрати якусь оригінальну начинку. І в пошуках такої я вибрала цікавий варіант, який з одного боку всім знаком, а з іншого його не так часто використовують.
З мого рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати пиріг з ревенем з пісочного тіста. У начинку ми також додамо яблука. Уявіть собі, який вийде смак! соковитий, м'який і кислувато-солодкий. Обожнюю таке поєднання. А тісто готується досить просто. Так що випічка просто ідеально підійде на кожен день.
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 225 грам(200 г - в тісто, 25 г - в начинку)
- Ревінь - 350 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Яєчний жовток - 2 штуки
- Яблуко - 2 штуки
- Вода крижана - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Імбир мелений - За смаком
- Кориця мелена - За смаком
- Ванілін - За смаком
Масло кубиками перетріть з цукровою пудрою і борошном.
Коли у вас вийде крихта, додайте до неї яйце і воду. Замішайте тісто.
Тісто загорніть в харчову плівку, приберіть його на 30 хвилин в холодильник.
Поки зробіть начинку. Ревінь промийте і дрібно наріжте.
Чисті яблука наріжте кубиками.
Розтопити масло в сотейнику. Томіть в ньому яблука з ревенем протягом 5 хвилин, додавши цукор, корицю, імбир і ванілін. Готову начинку відкиньте в друшляк, а також трохи остудіть.
Готове тісто розділити на 2 рівні частини. Одну з них розподіліть по формі для випічки, зробивши бортики. Також наколи його виделкою, щоб тісто не здулося.
Викладіть начинку на тісто.
Накрийте пиріг другим шаром тіста. Закріпіть бортики. Змастіть верхівку збитими жовтками. В середині зробіть отвір.
Запікайте пиріг в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин. Приємного чаювання!