Пиріг з пшоняної каші
(покроковий рецепт з фото)
Розповім про один дуже цікавому рецепті, як приготувати пиріг з пшоняної каші. Нехай рецепт не викликає у вас сумнівів, вийде дуже смачний пиріг з додаванням сухофруктів. Спробуйте!
Оскільки взимку більшість рецептів зі свіжими ягодами і фруктами недоступні, якщо ви тільки не зробили великі запаси з заморожених, так чому б не використовувати сухофрукти. В основі пирога пшоняна каша, яку змішують з цільнозерновий борошном, сухофруктами. Масу викладають у форму і запікають, потім просочують сиропом і подають до столу.
- Цільнозернове борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 2 штуки
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Мед - 1/3 склянки(+1/4 склянки для сиропу)
- Лимонна цедра - 3 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Лимонний екстракт - 1 Чайна ложка
- Бавовна (кефір нежирний) - 0, 5 склянки
- Сушений інжир - 1/4 склянки
- Зацукрований імбир - 1/4 склянки
- Горіхи - 1/4 склянки
- Готова пшоняна каша - 1 Склянка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
1. Відварну пшоняну кашу відставте в сторону для охолодження (відваріть її в киплячій воді в співвідношенні 1:2).
2. Змішайте борошно, розпушувач, соду, сіль.
3. В іншій мисці змішайте яйця, мідь (1/3 склянки), рослинна олія, додайте ванільний і лимонний екстракт, 3 чайних ложки лимонної цедри, збийте до утворення єдиної маси. Всипте половину борошняної суміші, потім влийте сколотини (кефір), знову борошняну суміш і перемішайте. Додайте кашу, нарізаний інжир, імбир, нарізані крупно горіхи.
4. Перемішайте отриману суміш.
5. Змастіть форму для випічки вершковим маслом, викладіть в неї отримане тісто і розрівняйте рівним шаром.
6. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
7. Для сиропу: змішайте залишився мед з лимонним соком і підігрійте в мікрохвильовій печі.
8. Виделкою зробіть проколи по всьому пирогу.
9. Вилийте лимонно-медовий сироп і залиште на 10-15 хвилин.
10. Наріжте пиріг шматочками і подавайте до столу, можна ще теплим або вже після охолодження.