Рецепт Пиріг з пшоняної каші фото

Пиріг з пшоняної каші
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Крупи , Горіхи , Сухофрукти , Пшоно і пшениця , Інжир
На обід , На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 9
Час приготування: 50 хв.

Розповім про один дуже цікавому рецепті, як приготувати пиріг з пшоняної каші. Нехай рецепт не викликає у вас сумнівів, вийде дуже смачний пиріг з додаванням сухофруктів. Спробуйте!

Опис приготування:

Оскільки взимку більшість рецептів зі свіжими ягодами і фруктами недоступні, якщо ви тільки не зробили великі запаси з заморожених, так чому б не використовувати сухофрукти. В основі пирога пшоняна каша, яку змішують з цільнозерновий борошном, сухофруктами. Масу викладають у форму і запікають, потім просочують сиропом і подають до столу.

  • Цільнозернове борошно - 1, 5 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйця - 2 штуки
  • Рослинна олія - 1/3 склянки
  • Мед - 1/3 склянки(+1/4 склянки для сиропу)
  • Лимонна цедра - 3 чайних ложки
  • Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
  • Лимонний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Бавовна (кефір нежирний) - 0, 5 склянки
  • Сушений інжир - 1/4 склянки
  • Зацукрований імбир - 1/4 склянки
  • Горіхи - 1/4 склянки
  • Готова пшоняна каша - 1 Склянка
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
пиріг з пшоняної каші - фото крок 1
1. Відварну пшоняну кашу відставте в сторону для охолодження (відваріть її в киплячій воді в співвідношенні 1:2).
пиріг з пшоняної каші - фото крок 2
2. Змішайте борошно, розпушувач, соду, сіль.
пиріг з пшоняної каші - фото крок 3
3. В іншій мисці змішайте яйця, мідь (1/3 склянки), рослинна олія, додайте ванільний і лимонний екстракт, 3 чайних ложки лимонної цедри, збийте до утворення єдиної маси. Всипте половину борошняної суміші, потім влийте сколотини (кефір), знову борошняну суміш і перемішайте. Додайте кашу, нарізаний інжир, імбир, нарізані крупно горіхи.
пиріг з пшоняної каші - фото крок 4
4. Перемішайте отриману суміш.
пиріг з пшоняної каші - фото крок 5
5. Змастіть форму для випічки вершковим маслом, викладіть в неї отримане тісто і розрівняйте рівним шаром.
пиріг з пшоняної каші - фото крок 6
6. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
пиріг з пшоняної каші - фото крок 7
7. Для сиропу: змішайте залишився мед з лимонним соком і підігрійте в мікрохвильовій печі.
пиріг з пшоняної каші - фото крок 8
8. Виделкою зробіть проколи по всьому пирогу.
пиріг з пшоняної каші - фото крок 9
9. Вилийте лимонно-медовий сироп і залиште на 10-15 хвилин.
пиріг з пшоняної каші - фото крок 10
10. Наріжте пиріг шматочками і подавайте до столу, можна ще теплим або вже після охолодження.

Схожі рецепти