Оладки з пшоняної каші
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами дуже несподіваним і дуже смачним варіантом солодкого до чаю. Готували ви коли-небудь оладки з пшоняної каші в домашніх умовах? Якщо ні, запам'ятовуйте рецепт.
Хочу показати вам два варіанти, як приготувати млинці з пшоняної каші: солодкий і з смажений цибулею. Рекомендую спробувати обидва варіанти і визначитися, який саме вам більше до душі. Несолодкі оладки стануть відмінним перекусом, їх зручно брати з собою на природу, наприклад. Солодкі чудово підійдуть для дитячого меню, особливо для тих малюків, які відмовляються їсти кашу. Подавати до столу їх можна зі сметаною, медом, цукровою пудрою або свіжими ягодами, наприклад.
- Пшоно - 1 Склянка
- Молоко - 3 склянки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложок
1. Для початку промийте крупу під проточною водою кілька разів. Після залийте її молоком (в рецепті приготування оладок з пшоняної каші можна використовувати також воду) і поставте на вогонь. Після закипання підсолити трохи і варіть на повільному вогні до готовності. Процес займе близько півгодини.
2. Остудіть приблизно до кімнатної температури, додайте цукор. Vbeyte яйця.
3. Перемішайте до однорідності. Для аромату можете додати дрібку ваніліну.
4. На сковороду відправте трохи вершкового і рослинного масла. Сформуйте невеликі оладки, смажте їх на середньому вогні до рум'яної скоринки з двох сторін.
5. Ось такі апетитні і солодкі оладки з пшоняної каші в домашніх умовах вийдуть у вас в результаті.
6. Для несолодкого варіанти обсмажте на сковороді з рослинним маслом 1-2 середніх цибулин, після чого додайте їх в зварену крупу.
7. Перемішайте. За смаком додайте сіль і при бажанні спеції.
8. Vbeyte яйця, знову як слід перемішайте.
9. Смажте їх також на суміші рослинного і вершкового масла до рум'яності.
10. Ось і весь секрет, як приготувати млинці з пшоняної каші. Дуже класний і дуже бюджетний варіант. Пригощайтеся!