Пиріг з мармеладом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 45 хв.
Приємно ввечері випити чаю з шматочком теплого солодкого домашнього пирога. Пропоную зовсім простий рецепт зі звичайних продуктів, на раз-два. Такий пиріг зовсім не складно спекти навіть після роботи! переконайтеся самі!
Опис приготування:
Для тесту можна використовувати будь-який кисломолочний продукт. Рекомендую четверту частину борошна замінити манною крупою - так пиріг буде більш розсипчастим. А взагалі, такий пиріг можна випікати не тільки з мармеладом, але і з іншими цукерками, цукатами, горіхами. Пригощайтеся!
- Кисле молоко - 1 Склянка (обсяг 200 мл)
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Борошно пшеничне в / сорт - 1, 5 склянки
- Борошно пшеничне в / сорт - 1, 5 склянки
- Мармелад - 9-20 штук
- Вершкове масло - 10 грам (для змащення пирога)
Все дуже швидко і просто. Увімкніть духовку і розігрійте до 180 градусів. Відміряйте кисле молоко або кефір. Всипте цукор, додайте дрібку солі і вбийте яйце. Виделкою перемішайте до однорідності.
Всипте просіяне з содою борошно і перемішайте тісто. Густота тесту приблизно як на оладки. Якщо кисле молоко не дуже кисла, додайте в тісто столову ложку лимонного соку або яблучного оцту і ще раз перемішайте.
Добре змастіть форму і вилийте тісто. Мармелад умочуйте денцем в борошно і розкладайте зверху. Кількість мармеладу беріть на свій розсуд.
Печіть пиріг близько півгодини. Перевірте готовність зубочисткою - вона повинна виходити з пирога сухою. Готовий пиріг змастіть вершковим маслом і накрийте рушником хвилин на 5.
Потім вийміть пиріг на решітку і дайте ще постояти хвилин 10. Це потрібно, щоб мармелад всередині встиг трохи охолонути і не витікав при нарізці.
Посипте пиріг зверху цукровою пудрою (або сухим молоком, якщо не хочете зайвої солодощі) і подавайте теплим. Приємного чаювання!