Пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Любіть пекти пироги? Тоді вам точно сподобається рецепт хрусткого пирога з ніжною і корисною начинкою із зелені та сиру. Розповідаю, як приготувати пиріг з листкового тіста, який запікаю в духовці.
Готове тісто часто виручає. Не обов'язково купувати його в магазині, можна зробити самостійно і заморозити, а потім використовувати при необхідності. Пиріг можна приготувати з солодкою начинкою, наприклад, з сиром, ягодами, фруктами або шоколадом. А можна зробити з морепродуктами, рибою, м'ясом, зеленню і сиром.
- Шпинат - 400 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Фета - 200 грам
- Листкове тісто - 0, 5 кілограма
- Яйця - 1 штука
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
1
Шпинат вимийте і покладіть його в сотейник, залийте двома столовими ложками води і відправте сотейник на вогонь. Гасіть під закритою кришкою 3 хвилини.
2
Викладіть зелень в друшляк і відіжміть від зайвої рідини. Потім наріжте крупно.
3
Очистіть цибулю і часник, потім наріжте дрібно. Сковороду розігрійте з оливковою олією і викладіть цибулю, обсмажуйте до золотистого кольору, а за хвилину до закінчення приготування додайте часник.
4
Шпинат перекладіть в окрему миску і змішайте його з мускатним горіхом.
5
Розділити тісто 2 частини, розкачайте велику в тонкий пласт і викладіть його в круглу форму для випічки, сформуйте бортики.
6
До шпинату викладіть піджарку з лука і додайте сир, перемішайте. Розподіліть начинку всередині.
7
Розкачайте другий пласт тесту і покладіть поверх начинки, ножем зробіть красивий малюнок і змастіть пиріг збитим яйцем.
8
Прикрасьте пиріг кунжутом і випікайте в розігрітій до 200-220 градусів духовці близько 20-30 хвилин.
9
Дістаньте пиріг з духовки і остудіть його, потім вже нарізайте шматочками і подавайте до столу.