Рецепт Пиріг з листкового тіста фото

Пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Сир , Листкове тісто , Шпинат , Фета
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Любіть пекти пироги? Тоді вам точно сподобається рецепт хрусткого пирога з ніжною і корисною начинкою із зелені та сиру. Розповідаю, як приготувати пиріг з листкового тіста, який запікаю в духовці.

Опис приготування:

Готове тісто часто виручає. Не обов'язково купувати його в магазині, можна зробити самостійно і заморозити, а потім використовувати при необхідності. Пиріг можна приготувати з солодкою начинкою, наприклад, з сиром, ягодами, фруктами або шоколадом. А можна зробити з морепродуктами, рибою, м'ясом, зеленню і сиром.

  • Шпинат - 400 грам
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Фета - 200 грам
  • Листкове тісто - 0, 5 кілограма
  • Яйця - 1 штука
  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
1
Шпинат вимийте і покладіть його в сотейник, залийте двома столовими ложками води і відправте сотейник на вогонь. Гасіть під закритою кришкою 3 хвилини.
2
Викладіть зелень в друшляк і відіжміть від зайвої рідини. Потім наріжте крупно.
3
Очистіть цибулю і часник, потім наріжте дрібно. Сковороду розігрійте з оливковою олією і викладіть цибулю, обсмажуйте до золотистого кольору, а за хвилину до закінчення приготування додайте часник.
4
Шпинат перекладіть в окрему миску і змішайте його з мускатним горіхом.
5
Розділити тісто 2 частини, розкачайте велику в тонкий пласт і викладіть його в круглу форму для випічки, сформуйте бортики.
6
До шпинату викладіть піджарку з лука і додайте сир, перемішайте. Розподіліть начинку всередині.
7
Розкачайте другий пласт тесту і покладіть поверх начинки, ножем зробіть красивий малюнок і змастіть пиріг збитим яйцем.
8
Прикрасьте пиріг кунжутом і випікайте в розігрітій до 200-220 градусів духовці близько 20-30 хвилин.
9
Дістаньте пиріг з духовки і остудіть його, потім вже нарізайте шматочками і подавайте до столу.

Схожі рецепти