Пиріг з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з чорницею - це невід'ємна частина дитинства. Неможливо забути цей неповторний аромат і кисло-солодкий смак маминого чорничного пирога, яким вона балувала нас у вихідні дні.
Такий пиріг стане відмінним доповненням до приємного дружнього чаювання і безсумнівно сподобається діткам. Сама по собі чорниця дуже корисна, Проте корисний пиріг з нею. Смачні та ароматні шматочки нікого не залишать байдужими і підкорять кожного. За цікавою розмовою ви навіть не помітите, як спорожніє блюдо з пирогом і залишаться лише крихітки. Давайте подивимося, як приготувати пиріг з чорницею.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 3/4 склянки (для начинки)
- Борошно пшеничне - 1/2 склянки (для начинки)
- Кориця мелена - 1/2 чайних ложки (для начинки)
- Чорниця - 6 склянок (для начинки)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка (для начинки)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (для начинки)
1
Змішайте 2 склянки борошна і сіль. Додавайте воду по столовій ложці, поки тісто не стане вологим.
2
Надішліть тестів холодильник на 45 хвилин, щоб воно стало більш розсипчастим.
3
Розігрійте духовку до 190 градусів.
4
Приготуйте начинку. Змішайте цукор, борошно і корицю. Додайте чорницю.
5
Форму для запікання присипте борошном, розкачайте нижній шар тіста так, щоб вийшли бортики.
6
Викладіть начинку. Зверху на начинку посипте цукор, збризніть лимонним соком. Поріжте масло кубиками, накидайте його зверху.
7
Прикрийте пиріг другим шматочком розкачане тісто. Щільно заліпите бортики.
8
Зверху прикрийте форму фольгою, щоб під час запікання верх пирога не підгорів.
9
Випікайте 25-30 хвилин. Для 15 хвилин до закінчення випікання зніміть фольгу.
10
Дістаньте з духовки пиріг, залиште його настоюватися на 2 годину. Смачного!