Пиріг з брусницею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже легкий, ситний і неймовірно смачний брусничний пиріг сподобається всій вашій родині. Він готується дуже швидко, використовується самий мінімальний набір продуктів. Упевнений, вам сподобається! Спробуйте!
Приготуємо пиріг з брусницею в домашніх умовах. Приготуйте тісто, половину відокремте і покладіть у форму для запікання, розрівнявши по краях. Засипте брусницю, змішану з цукром, а зверху присипте іншою половиною тесту, перетертої в крихту. Випікайте пиріг у духовці 40 хвилин. Хай щастить!
- Брусниця - 2 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Лимонний сік - 1/2 чайних ложки
Готуємо тісто. Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукром до отримання повітряної світлої маси. Додаємо по одному яйця, ретельно збиваючи масу. В кінці додаємо лимонний сік, перемішуємо.
Поступово додаємо борошно, замішуємо тісто.
Форму для запікання змащуємо маслом і присипаємо борошном. Половину тіста і розмажте по дну форми, шаром в 1 см.
Брусницю промийте, обсушити і змішайте з цукром. Засипте ягоди в форму, рівномірно розподіливши по тесту.
Час, що залишився тісто змішайте з борошном і подрібніть в крихту (перетираємо його пальцями). Розсипаємо крихти по поверхні пирога. Випікаємо пиріг 40 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!