Рецепт Пиріг на ряжанка фото

Пиріг на ряжанка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Легкий в приготуванні, домашній апетитний пиріг стане частим гостем на ваших сімейних святах і не тільки. Його можна подати і до вечірнього чаю. А з рецептом впорається навіть початківець кулінар.

Опис приготування:

Іноді в холодильнику можна знайти залишки ряжанки, яку пити вже не хочеться, а приготувати з неї смачну випічку можна. Сьогодні хочу поділиться з вами рецептом приготування пирога на ряжанка. Такий пиріг виходить дуже смачним, соковитим і ніжним - по суті своїй це та ж шарлотка. З начинкою можна експериментувати на свій смак, а простий рецепт приготування сподобається і не мають досвіду, початківцям кондитерам.

  • Ряжанка - 200 мілілітрів
  • Вершкове масло - 35 грам
  • Цукор - 200 грам(150 г. В тісто і 1 ст. Ложка для яблук)
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 250 грам
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Свіжі яблука - 4-5 штук
  • Рослинна олія - 1/2 Ст. Ложки
пиріг на ряжанка - фото крок 1
У невеликому посуді перемішати ряжанку і соду. Туди ж додамо яйця і цукор, все добре перемішуємо.
пиріг на ряжанка - фото крок 2
Вершкове масло розтопити на паровій бані або просто в каструльці на вогні і теж додамо в рідке тісто.
пиріг на ряжанка - фото крок 3
Борошно просіваємо, додаємо до тесту і дуже добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
пиріг на ряжанка - фото крок 4
Форму для пирога змастіть рослинною олією і посипем борошном або сухарями. Виливаємо половину тіста, а зверху викладаємо очищені від шкірки і серединки, нарізані на часточки яблука.
пиріг на ряжанка - фото крок 5
Зверху яблука посипаємо цукром (1 ст. Ложка) і заливаємо їх іншим тестом.
пиріг на ряжанка - фото крок 6
Духовку нам необхідно розігріти до 200 градусів, відправимо туди наш пиріг на 35 хвилин. Але стежте за ним, адже у кожного духовка пече по-різному.

Схожі рецепти