Пиріг на ряжанка
(покроковий рецепт з фото)
Легкий в приготуванні, домашній апетитний пиріг стане частим гостем на ваших сімейних святах і не тільки. Його можна подати і до вечірнього чаю. А з рецептом впорається навіть початківець кулінар.
Іноді в холодильнику можна знайти залишки ряжанки, яку пити вже не хочеться, а приготувати з неї смачну випічку можна. Сьогодні хочу поділиться з вами рецептом приготування пирога на ряжанка. Такий пиріг виходить дуже смачним, соковитим і ніжним - по суті своїй це та ж шарлотка. З начинкою можна експериментувати на свій смак, а простий рецепт приготування сподобається і не мають досвіду, початківцям кондитерам.
- Ряжанка - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 35 грам
- Цукор - 200 грам(150 г. В тісто і 1 ст. Ложка для яблук)
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 250 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Свіжі яблука - 4-5 штук
- Рослинна олія - 1/2 Ст. Ложки
У невеликому посуді перемішати ряжанку і соду. Туди ж додамо яйця і цукор, все добре перемішуємо.
Вершкове масло розтопити на паровій бані або просто в каструльці на вогні і теж додамо в рідке тісто.
Борошно просіваємо, додаємо до тесту і дуже добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
Форму для пирога змастіть рослинною олією і посипем борошном або сухарями. Виливаємо половину тіста, а зверху викладаємо очищені від шкірки і серединки, нарізані на часточки яблука.
Зверху яблука посипаємо цукром (1 ст. Ложка) і заливаємо їх іншим тестом.
Духовку нам необхідно розігріти до 200 градусів, відправимо туди наш пиріг на 35 хвилин. Але стежте за ним, адже у кожного духовка пече по-різному.