Пиріг на ряжанка з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг на ряжанка з капустою - смачне і дуже легке в приготуванні повсякденне блюдо. Спробуйте приготувати цей м'який і ніжний пиріг, наприклад, на обід, і ваші рідні його обов'язково оцінять!
Пиріг на ряжанка з капустою - цілком самостійне блюдо, але можна поєднувати його і з гарніром на ваш смак. Подавайте цей пиріг теплим зі сметаною, майонезом або вашим улюбленим соусом, присипавши рубаною зеленню.
Для приготування пирога на ряжанка з капустою можна використовувати зелену цибулю, солодкий перець або будь-яку зелень на ваш вибір.
- Ряжанка - 2 склянки
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 6 штук(3 в тісто і 3 в начинку)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Разризлітель - 1 Чайна ложка
- Капуста - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком

1. Капусту і цибулю дрібно наріжте і протушкувати разом до м'якості. Зелень промийте і дрібно наріжте. Три яйця відваріть круто, охолодіть і також дрібно наріжте.

2. З'єднайте охолоджену тушковану капусту з цибулею, нарізаною зеленню і яйцями. Додайте сіль, перець за смаком, все ретельно перемішайте.

3. Решта яйця збийте в піну, додайте до них ряжанку, цукор, борошно і розпушувач. Добре вимішайте тісто.

4. У форму, змащену маслом, налийте половину отримав тесту. Поверх нього обережно розкладіть начинку, намагаючись розподіляти її рівномірно

5. Акуратно залийте тестом начинку, так, щоб вона не перемішалася. Капустяна начинка повинна бути повністю покрита тестом.

6. Випікайте пиріг на ряжанка з капустою в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 25 хвилин до золотистої скоринки. Готово! Смачного!