Пиріг на ряжанка з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Особливо влітку пиріг на ряжанка з ягодами стає популярним. У сезон фруктів і ягід робити солодку випічку - одне задоволення. Але такий пиріг можна готувати і з додаванням заморожених ягід.
Ряжанку в тесті можна замінити кефіром або кислим молоком, але саме цей кисломолочний продукт додасть тесту дивовижний смак, пишність і ніжність. Додайте ягоди і фрукти (поєднуйте кислі і солодкі) або родзинки - і вашим пирогом можна буде побалувати навіть найдосвідченіших гостей.
- Яйця - 3 штук
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Ряжанка - 200 грам
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач - 3 грами
- Ягоди - За смаком
1. Тісто замішується дуже швидко, по консистенції воно повинно бути, як густа сметана. Якщо зробите занадто густе тісто, готовий пиріг буде жорсткіше (як "забитий" ), тому збивайте тісто близько 10 хвилин, і не переборщіть з борошном.
2. Змішайте всі інгредієнти, додавайте поступовому борошно, регулюючи густоту. Ягоди слід додавати за смаком. Я дуже люблю поєднання журавлини, лимона, солодких яблук і нектарина. Вибирайте начинку самі на ваш смак. Це можуть бути фрукти і будь-які ягоди. Змастіть форму для випічки рослинним маслом, в неї вилийте тісто. Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, де він простоїть близько години.
3. Фрукти слід додавати не тільки в саме тісто, але і зверху (коли тісто виливається в форму, зверху викладаються інші ягоди). Після запікання дайте пирога трохи постояти, після чого дістаньте його з форми, перекладіть на блюдо і присипте цукровою пудрою.
4. У розрізає вигляді пиріг на ряжанка з ягодами виглядає, як бісквіт. Він не тільки ніжний, але і неймовірно смачний, а поєднання солодких фруктів і кислих ягід надають пирога дуже цікавий смаковий відтінок.