Рецепт Пиріг «мінарет» фото

Пиріг «мінарет»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Дріжджове тісто , Сухофрукти , Чорнослив
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування простого дріжджового пирога з фаршированої горіхами і медом курагою.

Опис приготування:

Просіваємо борошно.

Робимо в середині борошна поглиблення, в яке вливаємо 0, 5 склянки молока. Потім кришимо в молоко дріжджі.

Накриваємо борошно серветкою і залишаємо на 20 хвилин підходити.

Після закінчення часу вливаємо в поглиблення ще 0, 5 склянки молока. Додаємо розтоплене масло, збите яйце, цукор, сіль. Все добре перемішуємо до тих пір, поки тісто не стане покриватися пухирями. Потім знову накриваємо його рушником і залишаємо на 40 хв.

Поки тісто підходить, готовим начинку для пирога. Курагу замочуємо в гарячій воді, щоб вона розм'якла.

Горіхи подрібнюємо в крихту в кавомолці.

Розпарену курагу розкриваємо руками і вкладаємо туди трохи горіхів і цукру або меду.

Розкачуємо тісто готове і викладаємо на змащене маслом деко. Надавши тесту круглу форму, не забудьте залишити невеликі бортики для того, щоб не витікала начинка.

Змащуємо зверху тісто медом і укладаємо фаршировану курагу.

Ми залишаємо пиріг на десять хвилин для підйому. В цей час розігріваємо духовку до 220 градусів.

Випікаємо пиріг 50 хвилин-годину.

Готовий пиріг змащуємо сметаною, даємо охолонути і подаємо на стіл. Смачного!


  • Мука - 400 грам
  • Дріжджі - 25 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Маргарин - 100 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Мідь - 1 Склянка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Чорнослив - 0, 5 кілограма
  • Грецькі горіхи - 200-300 грам
Просіваємо борошно.

Робимо в середині борошна поглиблення, в яке вливаємо 0, 5 склянки молока. Потім кришимо в молоко дріжджі.

Накриваємо борошно серветкою і залишаємо на 20 хвилин підходити.

Після закінчення часу вливаємо в поглиблення ще 0, 5 склянки молока. Додаємо розтоплене масло, збите яйце, цукор, сіль. Все добре перемішуємо до тих пір, поки тісто не стане покриватися пухирями. Потім знову накриваємо його рушником і залишаємо на 40 хв.

Поки тісто підходить, готовим начинку для пирога. Курагу замочуємо в гарячій воді, щоб вона розм'якла.

Горіхи подрібнюємо в крихту в кавомолці.

Розпарену курагу розкриваємо руками і вкладаємо туди трохи горіхів і цукру або меду.

Розкачуємо тісто готове і викладаємо на змащене маслом деко. Надавши тесту круглу форму, не забудьте залишити невеликі бортики для того, щоб не витікала начинка.

Змащуємо зверху тісто медом і укладаємо фаршировану курагу.

Ми залишаємо пиріг на десять хвилин для підйому. В цей час розігріваємо духовку до 220 градусів.

Випікаємо пиріг 50 хвилин-годину.

Готовий пиріг змащуємо сметаною, даємо охолонути і подаємо на стіл. Смачного!

Схожі рецепти