Пиріг «мінарет»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування простого дріжджового пирога з фаршированої горіхами і медом курагою.
Опис приготування:
Просіваємо борошно.
Робимо в середині борошна поглиблення, в яке вливаємо 0, 5 склянки молока. Потім кришимо в молоко дріжджі.
Накриваємо борошно серветкою і залишаємо на 20 хвилин підходити.
Після закінчення часу вливаємо в поглиблення ще 0, 5 склянки молока. Додаємо розтоплене масло, збите яйце, цукор, сіль. Все добре перемішуємо до тих пір, поки тісто не стане покриватися пухирями. Потім знову накриваємо його рушником і залишаємо на 40 хв.
Поки тісто підходить, готовим начинку для пирога. Курагу замочуємо в гарячій воді, щоб вона розм'якла.
Горіхи подрібнюємо в крихту в кавомолці.
Розпарену курагу розкриваємо руками і вкладаємо туди трохи горіхів і цукру або меду.
Розкачуємо тісто готове і викладаємо на змащене маслом деко. Надавши тесту круглу форму, не забудьте залишити невеликі бортики для того, щоб не витікала начинка.
Змащуємо зверху тісто медом і укладаємо фаршировану курагу.
Ми залишаємо пиріг на десять хвилин для підйому. В цей час розігріваємо духовку до 220 градусів.
Випікаємо пиріг 50 хвилин-годину.
Готовий пиріг змащуємо сметаною, даємо охолонути і подаємо на стіл. Смачного!
- Мука - 400 грам
- Дріжджі - 25 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 0, 5 склянки
- Маргарин - 100 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Мідь - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Чорнослив - 0, 5 кілограма
- Грецькі горіхи - 200-300 грам
Робимо в середині борошна поглиблення, в яке вливаємо 0, 5 склянки молока. Потім кришимо в молоко дріжджі.
Накриваємо борошно серветкою і залишаємо на 20 хвилин підходити.
Після закінчення часу вливаємо в поглиблення ще 0, 5 склянки молока. Додаємо розтоплене масло, збите яйце, цукор, сіль. Все добре перемішуємо до тих пір, поки тісто не стане покриватися пухирями. Потім знову накриваємо його рушником і залишаємо на 40 хв.
Поки тісто підходить, готовим начинку для пирога. Курагу замочуємо в гарячій воді, щоб вона розм'якла.
Горіхи подрібнюємо в крихту в кавомолці.
Розпарену курагу розкриваємо руками і вкладаємо туди трохи горіхів і цукру або меду.
Розкачуємо тісто готове і викладаємо на змащене маслом деко. Надавши тесту круглу форму, не забудьте залишити невеликі бортики для того, щоб не витікала начинка.
Змащуємо зверху тісто медом і укладаємо фаршировану курагу.
Ми залишаємо пиріг на десять хвилин для підйому. В цей час розігріваємо духовку до 220 градусів.
Випікаємо пиріг 50 хвилин-годину.
Готовий пиріг змащуємо сметаною, даємо охолонути і подаємо на стіл. Смачного!