Рецепт Печиво «Заварика» фото

Печиво «Заварика»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , На швидку руку , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 45 хв.

Солодке і ситне печиво"Заварика" в домашніх умовах сподобається всім любителям заварного тесту. Подавати його можна з сиропом, шоколадом, присипавши цукровою пудрою або какао.

Опис приготування:

1. У невеликому сотейнику з'єднати цукор і сіль. Влити воду і молоко. Все добре перемішати і відправити на вогонь.

2. Коли закипить, поступово всипати заздалегідь просіяне борошно, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.

3. Тісто має завариться і через пару хвилин його можна зняти з вогню. Влити білок і продовжувати заважати. Дати йому як слід охолонути.

4. Рецепт приготування печива"Заварика" може бути в двох варіантах - випікання в духовці або смаження на сковороді. В обох випадках печиво виходить дивно апетитним, але по-своєму відрізняється його смак.

5. Щоб надати потрібну форму можна використовувати кондитерський мішок або поліетиленовий пакет з відрізаним куточком.

6. Тісто відкидають довгими смужками і відправляти в добре розігріте рослинне масло (або на деко).

7. Смажити краще невеликими порціями, щоб печиво"Заварика" в домашніх умовах було рум'яним з усіх боків.

8. Підготувати паперові серветки, на які викласти печиво, щоб прибрати залишки масла.

9. Коли печиво трохи охолоне, його можна подавати до столу.

Смачного!

  • Борошно - 200 грам
  • Яйце - 1 штука (тільки білок)
  • Молоко - 130 мілілітрів
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Цукор - 50-100 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - За смаком
1. У невеликому сотейнику з'єднати цукор і сіль. Влити воду і молоко. Все добре перемішати і відправити на вогонь.

2. Коли закипить, поступово всипати заздалегідь просіяне борошно, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.

3. Тісто має завариться і через пару хвилин його можна зняти з вогню. Влити білок і продовжувати заважати. Дати йому як слід охолонути.

4. Рецепт приготування печива"Заварика" може бути в двох варіантах - випікання в духовці або смаження на сковороді. В обох випадках печиво виходить дивно апетитним, але по-своєму відрізняється його смак.

5. Щоб надати потрібну форму можна використовувати кондитерський мішок або поліетиленовий пакет з відрізаним куточком.

6. Тісто відкидають довгими смужками і відправляти в добре розігріте рослинне масло (або на деко).

7. Смажити краще невеликими порціями, щоб печиво"Заварика" в домашніх умовах було рум'яним з усіх боків.

8. Підготувати паперові серветки, на які викласти печиво, щоб прибрати залишки масла.

9. Коли печиво трохи охолоне, його можна подавати до столу.

Смачного!

Схожі рецепти