Печиво «Заварика»
(покроковий рецепт з фото)
Солодке і ситне печиво"Заварика" в домашніх умовах сподобається всім любителям заварного тесту. Подавати його можна з сиропом, шоколадом, присипавши цукровою пудрою або какао.
Опис приготування:
1. У невеликому сотейнику з'єднати цукор і сіль. Влити воду і молоко. Все добре перемішати і відправити на вогонь.
2. Коли закипить, поступово всипати заздалегідь просіяне борошно, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.
3. Тісто має завариться і через пару хвилин його можна зняти з вогню. Влити білок і продовжувати заважати. Дати йому як слід охолонути.
4. Рецепт приготування печива"Заварика" може бути в двох варіантах - випікання в духовці або смаження на сковороді. В обох випадках печиво виходить дивно апетитним, але по-своєму відрізняється його смак.
5. Щоб надати потрібну форму можна використовувати кондитерський мішок або поліетиленовий пакет з відрізаним куточком.
6. Тісто відкидають довгими смужками і відправляти в добре розігріте рослинне масло (або на деко).
7. Смажити краще невеликими порціями, щоб печиво"Заварика" в домашніх умовах було рум'яним з усіх боків.
8. Підготувати паперові серветки, на які викласти печиво, щоб прибрати залишки масла.
9. Коли печиво трохи охолоне, його можна подавати до столу.
Смачного!
- Борошно - 200 грам
- Яйце - 1 штука (тільки білок)
- Молоко - 130 мілілітрів
- Вода - 250 мілілітрів
- Цукор - 50-100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - За смаком
2. Коли закипить, поступово всипати заздалегідь просіяне борошно, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.
3. Тісто має завариться і через пару хвилин його можна зняти з вогню. Влити білок і продовжувати заважати. Дати йому як слід охолонути.
4. Рецепт приготування печива"Заварика" може бути в двох варіантах - випікання в духовці або смаження на сковороді. В обох випадках печиво виходить дивно апетитним, але по-своєму відрізняється його смак.
5. Щоб надати потрібну форму можна використовувати кондитерський мішок або поліетиленовий пакет з відрізаним куточком.
6. Тісто відкидають довгими смужками і відправляти в добре розігріте рослинне масло (або на деко).
7. Смажити краще невеликими порціями, щоб печиво"Заварика" в домашніх умовах було рум'яним з усіх боків.
8. Підготувати паперові серветки, на які викласти печиво, щоб прибрати залишки масла.
9. Коли печиво трохи охолоне, його можна подавати до столу.
Смачного!