Рецепт Печиво пісочне Листочки фото

Печиво пісочне Листочки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пісочне печиво - це дуже поширений вид випічки, так як приготування тіста є досить простим і не клопіткою заняттям. Дуже красиво виглядають вироби у вигляді листочків.

Опис приготування:

Щоб приготувати пісочне печиво, вам знадобиться мінімальний набір інгредієнтів, а також зовсім небагато часу. Щоб печиво виглядало більш презентабельно і оригінально, надайте йому форму листочків. Така випічка може прикрасити ваш святковий стіл. Як приготувати печиво пісочне"Листочки" , прочитайте в цьому рецепті.

  • Борошно - 3 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1/2 чайних ложки
печиво пісочне Листочки - фото крок 1
Наріжте холодне вершкове масло брусочками або квадратиками і помістіть в миску. Додайте до нього цукровий пісок і вбийте два курячих яйця. Розмішайте всі інгредієнти до однорідної маси.
печиво пісочне Листочки - фото крок 2
Борошно просійте кілька разів через сито. Додайте її в миску з іншими інгредієнтами. Покладіть туди ж сіль і соду.
печиво пісочне Листочки - фото крок 3
Замісити пружне тісто. Якщо воно липне до рук, значить, масло в ньому перегрілися. Тому покладіть тісто на півгодини в холодильник, щоб воно охололи.
печиво пісочне Листочки - фото крок 4
Після того, як тісто охолоне, дістаньте його з холодильника і розкачайте на робочій поверхні в джгут, товщина якого повинна становити близько півтора сантиметрів. Розріжте джгут на рівні шматочки довжиною в два сантиметри.
печиво пісочне Листочки - фото крок 5
За допомогою ножа надайте шматочках тесту форму листочків. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом. Змастіть листочки збитим яйцем. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і випікайте печиво тридцять хвилин.

Схожі рецепти