Печиво «перцеві горішки»
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальним доповненням до вашим сімейним чаюванням може стати печиво "перцеві горішки", воно дуже ароматне і гостреньке. Таке печиво особливо популярно в Данії, а подають його з глінтвейном.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати печиво "перцеві горішки" - дивовижно ароматне і гостре печиво з перцем і прянощами, яке додасть сірим будням особливий настрій! Таке печиво можна подавати до імбирного чаю або глінтвейну, а також використовувати у вигляді подарунка. Печиво не дуже сильно піднімається в духовці, так що ви можете зробити зверху візерунки, щоб печиво стало ще більш святковим. Зберігати таке печиво потрібно в посуді, закритою кришкою.
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор коричневий - 125 грам
- Борошно - 170 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Рахрихлітель - 1 Чайна ложка
- Мелена гвоздика - 0, 5 чайних ложки
- Мелена кориця - 0, 5 чайних ложки
- Мелений кардамон - 0, 5 чайних ложки
- Мелений духмяний перець - 0, 5 чайних ложки
- Мелений мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Чорний перець - 1 щіпка
1. Вершкове масло кімнатної температури змішайте з допомогою міксера з цукром. Додайте яйце, мелену гвоздику, мелену корицю, мелений мускатний горіх, запашний перець, кардамон і чорний перець.
2. Добре збийте тісто міксером, додайте просіяне борошно з розпушувачем. Замісити тісто і розкачати його в тонку ковбаску. Виріжте невеликі шматочки товщиною 1 см.
3. Кожен шматочок тіста скачайте в кульку, викладіть на застелений пергаментним папером деко і злегка пріплюсніте.
4. Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин до золотистого кольору. Дайте готовому печінкою повністю охолонути. Смачного!