Печиво «Малишок»
(покроковий рецепт з фото)
Готувати випічку для дітей завжди потрібно з особливою копіткістю, особливо найменших. Таке печиво "малишок" не містить дріжджів, соди, ароматизаторів, добавок і т. d. Максимум користі!
Для самих маленьких - печиво "малишок", яке містить мінімум алергенів і максимум корисних продуктів. Дана випічка не включає в себе яйця, але якщо у дитини немає алергії, то можна використовувати перепелині. Печиво нагадує пісочне, своїм смаком воно порадує навіть примхливого дитини.
Дивіться, як приготувати печиво "малишок" для свого улюбленого чада.
- Молоко - 0, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 150 грам
- Ванілін - За смаком
- Сода - 0, 25 чайних ложки (погасити оцтом)
1. Я свого малюка готую печиво сама, це безпечно для його здоров'я, швидко і смачно. Тільки доступні продукти і мінімум часу.
2. В ідеалі для такого тесту потрібно брати маргарин (якщо дитині вже більше 7 років, то можна ризикнути, але краще брати вершкове масло). Вершкове масло теж не повинно бути з додаванням рослинних і гідрогінезірованних жирів. Масло слід розтопити на водяній бані.
3. Додаємо цукор і розтираємо. Також вводимо гаситься оцтом або лимонним соком соду і вливаємо молоко.
4. Розтираючи тісто до однорідної консистенції, поступово вводимо борошно і замішуємо густе тісто.
5. Ванілін додавайте при бажанні. Замісити тісто, даємо йому постояти хвилин 20 в холоді.
6. Розкачуємо пласт товщиною не більше сантиметра. Тепер беремо формочки (якщо їх немає, скористайтеся звичайним склянкою) і вирізаємо форязикне печиво, це будуть наші заготовки.
7. Відправляємо печиво "малишок" в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів до рум'яного кольору (в моїй духовці на це пішло 20 хвилин).