Печиво «каракуль»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати печиво «Каракуль», дуже простий і доступний за вартістю продуктів. У деяких кулінарних книгах зустрічаються й інші назви, наприклад, «Віденське», «Ромбики» або «До чаю».
В черговий раз доведено, що в домашніх умовах можна зробити смачний, красивий і недорогий десерт. Основою печива є пісочне тісто, а в якості начинки я використовую будь-який за смаком варення (малинове, абрикосове, з чорної смородини або полуничне). Зверху печиво можна прикрасити цукровою пудрою або залишити як є, адже і без посипання у нього дуже привабливий і апетитний вигляд.
- Борошно - 4 склянки
- Маргарин - 300 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Ваніль - За смаком
- Povidlo - За смаком
1. Маргарин охолоджую, а потім нарізаю його невеликими шматочками. У миску насипаю цукор і розтираю його з маргарином, вбиваю яйца, солю, додаю соду, гаситься оцтом. В останню чергу всипав заздалегідь просіяне борошно.
2. Замішую тісто і поділяю його на 2 частини, одна з яких більша за іншу. Загортаю ту, що менше, в плівку або розміщую в миску і накриваю рушником, відправляю в холодильник на 30 хвилин. Другу частину обертають плівкою і залишаю при кімнатній температурі.
3. Ту частину тесту, що залишалася при кімнатній температурі, трохи розкочують і переношу на деко. І вже на ньому повністю розкочують тісто в пласт.
4. На розкатаний пласт тесту викладаю будь за смаком варення (у мене - яблучне) і рівномірно розподіляю його.
5. Менший шматочок тесту дістаю з холодильника і натираю на крупну тертку, викладаю його поверх начинки і відправляю в розігрітий до 160-180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
6. Готову випічку дістаю з духовки і відразу розрізаю ножем на невеликі ромбики. Чекаю, поки печиво трохи охолоне і подаю до столу.