Рецепт Печиво «Гогоша» фото

Печиво «Гогоша»
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто, Борошно, Яйця
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Печиво

Сьогодні поділюся з вами рецептом, як приготувати печиво "гогоша" з молдавської кухні. Печиво виходить в міру солодким, ніжним і розсипчастим, з яскравою ноткою вишеньки, з хрусткими горішками.

Розпушувач в тісто не додаємо, в ньому досить жирів, це дозволяє довго зберігати це печиво в закритій ємності. В оригінальному рецепті немає ваніліну, але я раджу додати ванілін або мускатний горіх, щоб пом'якшити яскраво виражений запах яєчних жовтків. Готуйте з задоволенням!

  • Борошно - 240 грам
  • Жовтки яєчні - 3 штуки (великі)
  • Білок яєчний - 1 штука
  • Цукрова пудра - 75 грам
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Горіхи волоські - 80 грам (ядра)
  • Вишня консервована - 100 грам (без кісточок)
печиво
Підготуйте необхідні інгредієнти. Масло заздалегідь вийміть з холодильника, щоб воно стало м'яким. Ядра волоських горіхів подрібніть зручним для вас способом. Я просто прокочується зверху качалкою.
печиво
Жовтки змішайте з цукровою пудрою і ваніліном. Додайте розм'якшене вершкове масло, збийте.
печиво
Додайте борошно і замісіть м'яке тісто. Загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин.
печиво
Духовку дозволите на 180 ° С. Розкачайте тісто в пласт, товщиною 0, 5 см. Постинаєте печиво за допомогою чарки. Зробіть в центрі кожної заготовки невелику ямку. У мене вийшло 40 штук.
печиво
Викладіть заготовки на деко з пергаментом або силіконовим килимком для випічки. Змастіть злегка збитим білком, рясно посипте подрібненою волоським горіхом. Випікайте протягом 20-25 хвилин до легкого рум'янцю. Остудіть.
печиво
Викладіть на готове печиво вишеньки без кісточок. Смачного!

Схожі рецепти