Печиво «Гогоша»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні поділюся з вами рецептом, як приготувати печиво "гогоша" з молдавської кухні. Печиво виходить в міру солодким, ніжним і розсипчастим, з яскравою ноткою вишеньки, з хрусткими горішками.
Розпушувач в тісто не додаємо, в ньому досить жирів, це дозволяє довго зберігати це печиво в закритій ємності. В оригінальному рецепті немає ваніліну, але я раджу додати ванілін або мускатний горіх, щоб пом'якшити яскраво виражений запах яєчних жовтків. Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 240 грам
- Жовтки яєчні - 3 штуки (великі)
- Білок яєчний - 1 штука
- Цукрова пудра - 75 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Горіхи волоські - 80 грам (ядра)
- Вишня консервована - 100 грам (без кісточок)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Масло заздалегідь вийміть з холодильника, щоб воно стало м'яким. Ядра волоських горіхів подрібніть зручним для вас способом. Я просто прокочується зверху качалкою.
Жовтки змішайте з цукровою пудрою і ваніліном. Додайте розм'якшене вершкове масло, збийте.
Додайте борошно і замісіть м'яке тісто. Загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин.
Духовку дозволите на 180 ° С. Розкачайте тісто в пласт, товщиною 0, 5 см. Постинаєте печиво за допомогою чарки. Зробіть в центрі кожної заготовки невелику ямку. У мене вийшло 40 штук.
Викладіть заготовки на деко з пергаментом або силіконовим килимком для випічки. Змастіть злегка збитим білком, рясно посипте подрібненою волоським горіхом. Випікайте протягом 20-25 хвилин до легкого рум'янцю. Остудіть.
Викладіть на готове печиво вишеньки без кісточок. Смачного!