Печиво «Дамська» з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Печиво "дамська" з горіхами неймовірно повітряне, воно тане в роті, особливо якщо подати його зі склянкою молока або чашкою кави. Обов'язково приготуйте таке печиво до чаювання, вам сподобається!
Розповім, як приготувати печиво "дамська" з горіхами. Це печиво виходить дуже повітряним і ніжним завдяки тому, що тісто необхідно кілька разів добре збити міксером. Крім того, сода, погашена оцтом, в поєднанні з майонезом також добре піднімає тісто. Ви можете додати будь-які горіхи, в даному рецепті це суміш кешью, фундука та волоських горіхів. Крім того, експериментуйте з формою печива. Не раджу вам сильно віддають перевагу катанню його, щоб не втратити повітряну структуру випічки.
- Борошно - 390 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Крем - 100 грам
- Майонез - 100 грам
- Цукор - 130 грам
- Картопляний крохмаль - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Ваніль - За смаком
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Горіхи - 1 Склянка
1. Горіхи відправте на суху сковорідку і обсмажити, постійно помішуючи. М'яке вершкове масло розітріть масло, по одному додайте яйця і збийте.
2. Сметану і майонез додайте до тесту, додайте сіль, цукор, ваніль і збийте протягом 3-4 хвилин. Соду погасите оцтом і додайте до тесту. Додайте просіяне борошно і картопляний крохмаль. Замісити пухке тісто.
3. Горіхи очистіть від шкірки і злегка докладний ножем. Додайте до тесту. Сформуйте печиво так, як вам подобається: електропроводка, кружечками, прямокутниками. Викладіть печиво на покритий пергаментом деко на відстані один від одного.
4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Смачного!