Печиво без масла
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне печиво і зовсім нежирне. Готується дуже просто, а з'їдається практично відразу ж після випічки.
Якщо ви хочете спекти печиво без масла, я розповім вам як це зробити. Рецепт приготування печива без масла простий і ви легко з ним впораєтеся. А в результаті у вас вийде смачне печиво, з хрусткою скоринкою і м'яким м'якушем. Особливо смачні ці печива відразу ж після випічки, згодом вони стають м'якими. Але я думаю, що такі печива навряд чи застою у вас. Готуємо!
- Борошно - 300 грам
- Сир нежирний - 200 грам
- Крем 15% - 150 грам
- Рослинна олія - 80 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 100 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Імбир мелений - 0, 5 чайних ложки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
У мисці змішуємо блендером сметану, рослинна олія, сир, сіль, лимонний сік, крохмаль, ванільний і звичайний цукор.
Очищені волоські горіхи злегка подрібнюємо. Шматочки не повинні бути дрібними, набагато приємніше буде, якщо в печиво вам попадеться великий шматок:) Відправляємо горіхи до отриманої маси.
Змішуємо борошно з содою, додаємо в миску з отриманою масою і замішуємо тісто.
Відриваємо від тесту невеликі шматочки і ліпимо кульки, величиною трохи більше волоського горіха. Викладаємо кульки з тіста на деко і випікаємо хвилин 30 до рум'яного кольору. Температура випічки 170-180 градусів. Перевірити готовність печива можна дерев'яною зубочисткою.