Рецепт Паска солодкий фото

Паска солодкий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Здобне дрожевое тісто
Низькокалорійні
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 30 хв.

Традиційне ласощі на Великдень - це паски. Є безліч різних рецептів, серед яких ви точно знайдете свій. Розповім перевірений часом рецепт, як приготувати паску солодкий.

Опис приготування:

Паски печуть із здобного дріжджового тіста. Багато додають в паски родзинки, курагу та інші сухофрукти, а також ароматні спеції. Паски прийнято прикрашати глазур'ю і кондитерської посипкою. Можна зробити великі паски в формі для випічки пирогів або зробити формові, у формі для кексів.

  • Молоко - 2 склянки(+3 столові ложки для глазурі)
  • Дріжджі - 1, 5 Ст. Ложки (сухі швидкодіючі)
  • Борошно - 6 склянок
  • Яйця - 6 штук
  • Цукровий пісок - 1 Склянка
  • Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Ізюм - 2 склянки
  • Цукрова пудра - 2 склянки
  • Кондитерська посипка - За смаком
паска солодкий - фото крок 1
1. У миску просійте 2 склянки борошна, додайте тепле молоко і дріжджі, розмішайте і відставте в сторону на півгодини.
паска солодкий - фото крок 2
2. Відокремте жовтки від білків. У миску до жовтків додайте цукровий пісок, збийте до утворення світлої маси. Окремо збийте білки до м'яких піків.
паска солодкий - фото крок 3
3. Через 30 хвилин виходить ось таке пишне і дихає тісто.
паска солодкий - фото крок 4
4. Додайте до нього збиті жовтки, гарненько перемішайте лопаткою.
паска солодкий - фото крок 5
5. Після жовтків викладіть збиті до піків курячі білки, знову перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло, ванільний екстракт.
паска солодкий - фото крок 6
6. Введіть в тісто порційно решту борошна і перемішайте.
паска солодкий - фото крок 7
7. Замісити тісто вручну, воно виходить трохи липким, залиште його в теплому місці ще на 1 час.
паска солодкий - фото крок 8
8. Ізюм перекладіть в миску і залийте гарячою водою, залиште на 15 хвилин.
паска солодкий - фото крок 9
9. Розм'яклий родзинки перекладіть в підійшло тісто.
паска солодкий - фото крок 10
10. Перемішайте гарненько, щоб рівномірно розподілити родзинки, знову залиште на 15-20 хвилин.
паска солодкий - фото крок 11
11. Розподіліть тісто між формами для випічки, заповніть їх на ½ форми, накрийте рушником і залиште ще на 30 хвилин.
паска солодкий - фото крок 12
12. Запікайте паски в розігрітому до 175-180 градусів духовці 30 хвилин.
паска солодкий - фото крок 13
13. Змішайте гарненько цукрову пудру з молоком, що залишилося.
паска солодкий - фото крок 14
14. Перекладіть паски на решітку для охолодження, потім остудіть і тільки потім нанесіть глазур.
паска солодкий - фото крок 15
15. Прикрасьте паски кондитерської посипкою. Смачного!

Схожі рецепти