Паска солодкий
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне ласощі на Великдень - це паски. Є безліч різних рецептів, серед яких ви точно знайдете свій. Розповім перевірений часом рецепт, як приготувати паску солодкий.
Паски печуть із здобного дріжджового тіста. Багато додають в паски родзинки, курагу та інші сухофрукти, а також ароматні спеції. Паски прийнято прикрашати глазур'ю і кондитерської посипкою. Можна зробити великі паски в формі для випічки пирогів або зробити формові, у формі для кексів.
- Молоко - 2 склянки(+3 столові ложки для глазурі)
- Дріжджі - 1, 5 Ст. Ложки (сухі швидкодіючі)
- Борошно - 6 склянок
- Яйця - 6 штук
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Ізюм - 2 склянки
- Цукрова пудра - 2 склянки
- Кондитерська посипка - За смаком
1. У миску просійте 2 склянки борошна, додайте тепле молоко і дріжджі, розмішайте і відставте в сторону на півгодини.
2. Відокремте жовтки від білків. У миску до жовтків додайте цукровий пісок, збийте до утворення світлої маси. Окремо збийте білки до м'яких піків.
3. Через 30 хвилин виходить ось таке пишне і дихає тісто.
4. Додайте до нього збиті жовтки, гарненько перемішайте лопаткою.
5. Після жовтків викладіть збиті до піків курячі білки, знову перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло, ванільний екстракт.
6. Введіть в тісто порційно решту борошна і перемішайте.
7. Замісити тісто вручну, воно виходить трохи липким, залиште його в теплому місці ще на 1 час.
8. Ізюм перекладіть в миску і залийте гарячою водою, залиште на 15 хвилин.
9. Розм'яклий родзинки перекладіть в підійшло тісто.
10. Перемішайте гарненько, щоб рівномірно розподілити родзинки, знову залиште на 15-20 хвилин.
11. Розподіліть тісто між формами для випічки, заповніть їх на ½ форми, накрийте рушником і залиште ще на 30 хвилин.
12. Запікайте паски в розігрітому до 175-180 градусів духовці 30 хвилин.
13. Змішайте гарненько цукрову пудру з молоком, що залишилося.
14. Перекладіть паски на решітку для охолодження, потім остудіть і тільки потім нанесіть глазур.
15. Прикрасьте паски кондитерської посипкою. Смачного!