Паска без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Любіть радувати своїх близьких солодкою випічкою? тоді подивіться, як приготувати паску без яєць. Цей рецепт вас виручить, якщо у вас немає яєць або хтось в родині їх не вживає.
Тут представлений класичний рецепт пасок з родзинками. Щоб посилити цитрусовий смак, який надає випічці апельсиновий сік, можна додатково покласти в тісто цедру апельсина або ж використовувати дрібно нарізані цукати з цитрусових фруктів.
Також збагатити наповнення паски можна курагою або сушеними ягодами.
- Борошно пшеничне - 430 грам
- Цукор - 210 грам
- Масло рослинне - 70 грам
- Ізюм - 125 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 10 грам
- Вода газована - 200 мілілітрів
- Сік апельсиновий - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
У миску налийте газовану воду, сік і рослинне масло, додайте туди ж цукор, сіль. Добре розмішайте і дочекайтеся, поки цукор повністю розчиниться. Борошно змішайте з розпушувачем і крохмалем. Потім введіть цю суху суміш до рідких інгредієнтів і добре перемішайте, щоб в тесті не було грудочок.
Ізюм промийте і распарьте в окропі. Додайте його в тісто. Потім тісто відставте в сторону, щоб воно дійшло до потрібної консистенції. Тим часом включіть її, розігрійте її до 180 градусів. Для випікання я використовую паперові форми, які не потрібно змащувати. Але якщо форма не паперова, то її потрібно змастити рослинним маслом.
Заповніть тестом форму приблизно на 2/3. Більше не потрібно, так як тісто підійде. Випікати паску в духовці потрібно трохи більше години. Перевірити їх готовність можна сірником. Якщо після введення в тісто вона залишилася сухою, то паска готова.
Готові паски дістаньте з духовки. Коли вони охолонуть, їх можна різати і пробувати. Але ще можна їх прикрасити і зробити більш ошатними. Для цього я використовую глазур з лимонного соку і цукрової пудри і кондитерську посипання. Наливати глазур потрібно тільки на повністю остивше паски, щоб вона змогла застигнути.