Рецепт Пасха зі сметани фото

Пасха зі сметани
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Рецепти для схуднення
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 6-10
Час приготування: 1 дн. 0 г. 0 хв.

Рецепт приготування паски зі сметани не зажадає від вас надмірних витрат часу, а в результаті на святковому столі з'явиться ніжна, пишна, ароматна паска - такий ви ще не пробували!

Опис приготування:

Дійсно, рецепт паски зі сметани дуже простий - вам не буде потрібно майже нічого робити, тільки купити хорошу сметану (звичайно, краще сільську, з жирністю, наближеною до 30%), а також заздалегідь підготувати шматок марлі, форму для паски і"смакові добавки" - горіхи, родзинки, цукати і т.Д.

Великдень зі сметани виходить зовсім не така, як з сиру - в ній немає зерен, вона ніжна, кремообразная, абсолютно однорідна… смачна! Загалом, я впевнена, що дізнавшись, як приготувати паску зі сметани, ви не пошкодуєте про декілька витрачених хвилинах.

  • Крем - 2 кілограма (з цієї кількості вийде паска приблизно 1, 2-1, 5 кг вагою)
  • Цукор - 1 Склянка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Ізюм, горіхи, курага тощо. - За смаком
великдень зі сметани - фото крок 1
Отже, беремо нашу жирну, смачну домашню сметану - ось таку приблизно.
великдень зі сметани - фото крок 2
Злегка підігріваємо її на водяній бані або за допомогою розсікача. Можна поставити банку зі сметаною в теплу духовку.
Над невеликий каструлею або мискою встановити друшляк, застелити його марлею.
великдень зі сметани - фото крок 3
Марлі має бути 3-4 шару! Або можна використовувати більш щільну тканину.
Зав'язуємо її в вузол і підвішуємо над мискою приблизно на добу - доти, поки не перестане відділятися сироватка.
великдень зі сметани - фото крок 4
По закінченню цього часу додаємо в отриману масу звичайний і ванільний цукор, ретельно перемішуємо.
великдень зі сметани - фото крок 5
При бажанні кладемо родзинки, Коран, горіхи та інші смаколики.
Перекладаємо масу в застелену марлею пасочницу.
великдень зі сметани - фото крок 6
Встановлюємо невеликий гніт (приблизно 1 кг вагою) і забуваємо про неї на пару годин.
А потім акуратно дістаємо.
великдень зі сметани - фото крок 7
Прикрашаємо, охолоджуємо і подаємо на стіл.
Світлого Христового Воскресіння вам і вашим близьким!

Схожі рецепти