Пасха з заварного сиру
(покроковий рецепт з фото)
Соковита, повітряна і дуже смачна - все це про головне страві пасхального столу - пасці. Великдень з заварного сиру - чудове святкове блюдо з неповторним ароматом і смаком пломбіру.
Ще один рецепт паски, але вже з заварного сиру. Пасха, як відмінно підійде людям, які бояться використовувати сирі яйця. Та й виходить вона дуже смачною, повітрям і ніжною. Готувати її легко і просто, а велика частина часу піде на застигання паски. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати смачну паску з заварного сиру. Гарного і світлого вам свята!
- Сир - 500 грам
- Крем - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Ізюм - 50 грам
- Горіхи - 50 грам
- Ванілін - 1 щіпка
Сир необхідно протерти через сито. Можна використовувати м'ясорубку або блендер, але я б радив сито. Сир протертий через сито виходить більш повітряним і ніжним.
У протертий сир додаємо всі інші інгредієнти - помитий ізюм, горіхи (у мене мигдаль і кешью), цукор, сметану, вершкове масло, яйця і ванілін.
Добре перемішуємо вміст каструлі. Каструлю беремо з товстим дном.
Відправляємо каструлю на середній вогонь і доводимо до закипання (але не кип'ятимо) і при цьому постійно помішуючи. З'явилися перші бульбашки - знімаємо каструлю з вогню і ставимо остигати. Можна поставити в ємність з холодною водою
Викладаємо вологу марлю в два шари в форму для паски і перекладаємо сирну масу. Накриваємо краями марлі і наверх ставимо прес і в холодильник на ніч. Прикрашаємо паску на свій смак.