Рецепт Пасха з заварного сиру фото

Пасха з заварного сиру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На обід, Для дітей, На святковий стіл
Десерти

Соковита, повітряна і дуже смачна - все це про головне страві пасхального столу - пасці. Великдень з заварного сиру - чудове святкове блюдо з неповторним ароматом і смаком пломбіру.

Ще один рецепт паски, але вже з заварного сиру. Пасха, як відмінно підійде людям, які бояться використовувати сирі яйця. Та й виходить вона дуже смачною, повітрям і ніжною. Готувати її легко і просто, а велика частина часу піде на застигання паски. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати смачну паску з заварного сиру. Гарного і світлого вам свята!

  • Сир - 500 грам
  • Крем - 200 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Ізюм - 50 грам
  • Горіхи - 50 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
великдень з заварного сиру - фото крок 1
Сир необхідно протерти через сито. Можна використовувати м'ясорубку або блендер, але я б радив сито. Сир протертий через сито виходить більш повітряним і ніжним.
великдень з заварного сиру - фото крок 2
У протертий сир додаємо всі інші інгредієнти - помитий ізюм, горіхи (у мене мигдаль і кешью), цукор, сметану, вершкове масло, яйця і ванілін.
великдень з заварного сиру - фото крок 3
Добре перемішуємо вміст каструлі. Каструлю беремо з товстим дном.
великдень з заварного сиру - фото крок 4
Відправляємо каструлю на середній вогонь і доводимо до закипання (але не кип'ятимо) і при цьому постійно помішуючи. З'явилися перші бульбашки - знімаємо каструлю з вогню і ставимо остигати. Можна поставити в ємність з холодною водою
великдень з заварного сиру - фото крок 5
Викладаємо вологу марлю в два шари в форму для паски і перекладаємо сирну масу. Накриваємо краями марлі і наверх ставимо прес і в холодильник на ніч. Прикрашаємо паску на свій смак.

Схожі рецепти