Парфе з сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Парфе з сьомги - це смачне гаряче блюдо до святкового столу. Блюдо об'єднало в собі ніжно рибне філе в поєднанні з картоплею, морквою і селерою. І все це приправлено ароматними спеціями.
Як приготувати щось особливе і здивувати своїх гостей? Звичайно ж приготувати парфе з сьомги в домашніх умовах. Вам знадобиться близько 200 г філе сьомги, овочі, спеції і ще кілька інгредієнтів, зазначених нижче. Блюдо запікається у фользі в духовці, індикатором готовності парфе є хрустка рум'яна кірочка. Подавати виключно в гарячому вигляді!
- Сьомга - 200 грам (філе)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Селера - 2 штуки (стебла)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком (петрушка, кріп, Braai, цибуля зелена)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Приправа для риби - За смаком
- Сир твердий - 100 грам
- Хліб - 1 скибочку
Філе сьомги присипте приправою для риби.
Тонкою соломкою наріжте цибулю і моркву. Селера наріжте кубиками. Обсмажте все на рослинному маслі до м'якості. Потім додайте подрібнений часник, сіль і poperčite. Картопля ретельно промийте і наріжте тонкими пластинками (чистити не потрібно). Форму для запікання застеліть фольгою, потім папером для запікання. Викладіть картоплю в форму.
На дно викладіть половину філе, присипте зеленню.
Потім покладіть цибулю, морква і селера.
Далі присипаємо зеленню і викладаємо залишився філе.
Філе накриваємо картоплею.
Закриваємо парфе пергаментом і щільно укутуємо фольгою. Запікати в духовці 40 хвилин, температура 200 градусів. Після запікання, відкрийте блюдо, присипте тертим сиром хлібними крихтам і зеленню. Потім, в режимі гриль, випікаємо до рум'яної скоринки.
Смачного!