Рецепт Оригінальний паску фото

Оригінальний паску
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Дріжджове тісто
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 16
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Сьогодні ми приготуємо незвичайне блюдо. А незвично воно тому, що готують його тільки раз на рік. І його: роблять це далеко не все. І навіть їдять небагато. Чому деякі? Не знаю. Як на мене - смакота!

Опис приготування:

Під час приготування пасок є одна обов'язкова уязик, і це не відноситься до інгредієнтів. Запам'ятайте: ніщо так не залежить від настрою, як тісто. А особливо - тісто для пасок. Приступайте до готування тільки з позитивними емоціями, вкладайте свою душу в те, що робите. І тоді навіть за наявності не дуже якісних продуктів, у вас все вийде, як треба!

  • Борошно - 7 склянок
  • Молоко - 600 грам
  • Яйця - 6 штук
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Масло топлене - 250 грам
  • Дріжджі свіжі - 35 грам
  • Ванілін - 2 штуки
  • Ізюм, чорнослив, чорнослив - За смаком
оригінальний паску - фото крок 1
Для початку збиваємо яйця до утворення піни. В іншій мисці розігріваємо молоко до 60 градусів або до тих пір, поки не з'явиться пар. Трохи молока виливаємо в яйця.
оригінальний паску - фото крок 2
Змішуємо яйця з розігрітим молоком, добре помішуючи. Стежимо, щоб температура не перевищувала 60 градусів, інакше яйця згорнуться. Так помішувати близько хвилини, а потім знімаємо з вогню. Потім кладемо в нашу суміш топлене масло, цукор і ванілін. Додаємо дріжджі і частина борошна. Суміш повинна бути схожа на рідке тісто. Це і є опара.
оригінальний паску - фото крок 3
Тепер ставимо опару в тепло на пару-трійку годин, гарненько її вкутуємо. Чекаємо, щоб вона піднялася. Потім обминали опару і чекаємо, щоб вона ще раз піднялася.
оригінальний паску - фото крок 4
Ну, ось тепер можна і тісто замішувати. Для цього всипаємо в опару просіяне борошно, ретельно перемішуючи. Вимішувати таке тісто досить трудомістким. Але результат безпосередньо залежить від ваших зусиль. Коли тісто починає вже трохи відходити від рук, можна його залишити підходити. Поки воно буде стояти, треба його обминути кілька разів. Обминаючи в останній раз, додаємо ізюм, чорнослив або курагу (то, що самі любите).
оригінальний паску - фото крок 5
Усе, тісто підійшло. Беремо формочки. Можна використовувати бляшані банки або каструльки. Змащуємо їх маслом і посипаємо борошном. І тільки після цього розкладаємо в них тісто. Заповнюємо форми до середини, щоб тісто не втекло. І знову чекаємо, щоб тісто піднялося, але вже в формочках. Після підняття ставимо в розігріту духовку (при температурі 180 градусів). Щоб не горіло, я зазвичай вниз підставляю сковорідку з водою. Кохаю, щоб тісто не було сухим. Випікаємо хвилин 30-40.
оригінальний паску - фото крок 6
Поки печуться наші паски, займемося глазур'ю. Збиваємо білок з цукром, приблизно, як на безе. Можна окремо зробити глазур. Розтоплюємо цукор з водою, робимо сироп. Цим сиропом поливаємо наші пасочки. Після цього глазур чудово лягає. Посипаємо кондитерської стружкою. Можна взяти кокосову. Так ароматні. Пробуйте!

Схожі рецепти