Омлет на пару в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо розглянути страви з яєць, то омлет вважається найбільш затребуваним. Щоб зробити його менш насиченим жирами, омлет можна приготувати в мікрохвильовій печі. Результат виходить приголомшливий!
За смаком такий омлет ні чим не відрізняється від приготованого на сковороді. Часу на весь процес йде не більше двадцяти хвилин. Експериментуйте з начинкою - це можуть бути: гриби, ковбаса, сир або як в нашому випадку помідори з кропом і сиром.
- Яйця - 4 штуки
- Молоко - 100 грам
- Зелень кропу - 10 грам
- Сіль - За смаком
- Помідор - 1 штука
- Сир - 100 грам
1. Переваги цієї страви в тому, що під час його приготування не використовується ні крапля масла і жирів.
2. Збиваємо яйця з молоком, доводячи до однорідної консистенції. Молоко вливайте поступово тоненькою струменем.
3. Нарізаємо помідор, але перед цим знімаємо з нього шкірку. Шинкувати краще кубиками невеликого розміру.
4. Також чинимо і з кропом. Для цієї страви саме кріп - чудове доповнення.
5. Кріп і помідори відправляємо в яєчну масу і продовжуємо збивати. Солимо до смаку і при бажанні приправляем.
6. В останню чергу натираємо сир. Краще брати тверді сорти (по типу "пармезана").
7. І тепер відправляємо омлет в мікрохвильову піч. У мене на цей процес йде за все 4 хвилини. Режим вибирайте відповідний вашої СВЧ-печі.
8. Ось такий гарний виходить омлет на пару в мікрохвильовці в домашніх умовах. Подайте до нього свіжоприготовлені житні хлібці і насолодитеся неповторним смаком.