Рецепт Оладки на сухій сковороді фото

Оладки на сухій сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Яйця
Дієтичне харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Оладки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Оладки приготуємо на кислому молоці з цільнозерновий борошна з додаванням насіння кунжуту. Випікати будемо на сухій сковороді, без масла. Оладки за цим рецептом будуть саме запечені, а не смажені.

Опис приготування:

Для приготування оладок використовуємо сковороду з антипригарним покриттям і товстим дном. На такій сковороді оладки добре пропекутся і будуть легко перевертатися на інший бік. Готувати можна з цільнозерновий борошна, як в даному рецепті, або ж, використовувати білу пшеничну. Кунжут, горіхи, насіння надають оладок особливий смак.

  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Обкладинка - 2 щіпки
  • Кисле молоко - 150 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка (цільнозерновий)
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
  • Кунжут - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1 щіпка
оладки на сухій сковороді - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
оладки на сухій сковороді - фото крок 2
У миску вбиваємо яйце, додаємо цукор і корицю. Все перемішуємо.
оладки на сухій сковороді - фото крок 3
Наливаємо кисле молоко і додаємо дрібку соди. Перемішуємо.
оладки на сухій сковороді - фото крок 4
Насипаємо в миску борошно і додаємо рафінована соняшникова олія.
оладки на сухій сковороді - фото крок 5
У тісто насипаємо кунжут.
оладки на сухій сковороді - фото крок 6
Суху сковороду розігріваємо. Викладаємо порції тесту. Готуємо на середньому вогні під кришкою. Запікаємо оладки з двох боків до рум'яної скоринки.
оладки на сухій сковороді - фото крок 7
Оладки готові. Подаємо гарячими, доповнивши сметаною, медом, ягодами або джемом, на свій смак. Смачного!

Схожі рецепти