Оладки на сухій сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Оладки приготуємо на кислому молоці з цільнозерновий борошна з додаванням насіння кунжуту. Випікати будемо на сухій сковороді, без масла. Оладки за цим рецептом будуть саме запечені, а не смажені.
Для приготування оладок використовуємо сковороду з антипригарним покриттям і товстим дном. На такій сковороді оладки добре пропекутся і будуть легко перевертатися на інший бік. Готувати можна з цільнозерновий борошна, як в даному рецепті, або ж, використовувати білу пшеничну. Кунжут, горіхи, насіння надають оладок особливий смак.
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Обкладинка - 2 щіпки
- Кисле молоко - 150 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 1 Склянка (цільнозерновий)
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
У миску вбиваємо яйце, додаємо цукор і корицю. Все перемішуємо.
Наливаємо кисле молоко і додаємо дрібку соди. Перемішуємо.
Насипаємо в миску борошно і додаємо рафінована соняшникова олія.
У тісто насипаємо кунжут.
Суху сковороду розігріваємо. Викладаємо порції тесту. Готуємо на середньому вогні під кришкою. Запікаємо оладки з двох боків до рум'яної скоринки.
Оладки готові. Подаємо гарячими, доповнивши сметаною, медом, ягодами або джемом, на свій смак. Смачного!