Оладки на майонезі
(покроковий рецепт з фото)
Пишні оладки на майонезі можна взяти з собою в поїздку, на роботу або в дорогу, вони довго не черствіють і залишаються м'якими, ароматними. За бажанням в тісто можна додати подрібнену зелень кропу.
Шалено простий варіант приготування несолодкої випічки, яку з легкістю можна подати замість хліба або тостів до перших або других страв, на сніданок. Оладки виходять пишними і не опадають після охолодження, тримаючи свою форму.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка (тепла)
- Борошно пшеничне - 7 Ст. Ложок
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сіль - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Курячі яйця вбийте в глибоку миску або салатник. Додайте туди ж майонез будь-якої жирності. Всипте сіль і збийте вінчиком, щоб не залишилося грудочок майонезу.
Влийте теплу воду і ще раз збийте всю масу, додайте розпушувач.
Всипте просіяне борошно, ще раз збийте все, отримуючи тісто.
Воно повинно бути таким же густим, як текучий майонез. За бажанням на цьому етапі можна всипати в тісто подрібнену зелень.
Прогрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть в нього столовою ложкою порції тесту і обсмажте до рум'яності близько 1-2 хвилин.
Акуратно переверніть на іншу сторону двома вилками, жарячи оладки на помірному нагріванні. Протомитися хвилину.
Викладіть обсмажені оладки на тарілку. За бажанням її попередньо можна застелити паперовим рушником або серветкою, щоб видалити зайвий жир.
Подайте до столу оладки на майонезі гарячими з м'ясним або печінковим паштетом, намазуванням з оселедця, оливок.