Оладки капустяні
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що смачного і цікавого зробити з капусти? А як вам ідея насмажити ніжних, соковитих і апетитних оладок? Всіх шанувальників овочевих страв запрошую на кухню, щоб повторити цей рецепт.
Морквяними котлетками, наприклад, вже давно нікого не здивуєш, а ось цією стравою цілком можна. Хочу показати вам дуже простий спосіб, як приготувати оладки капустяні. Це чудовий варіант закуски, яка підійде і для дому, і для пікніка. Подавати до столу оладки можна зі сметаною, майонезом або улюбленим соусом.
- Капуста - 450-500 грам
- Яйце - 1 штука
- Кефір - 150 мілілітрів
- Кріп - 1/2 пучка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 5 чайних ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Цибулина - 1/2 штуки

1. Капусту нашаткуйте дрібно і викладіть в глибоку миску.

2. Трохи розімніть руками, щоб капуста пустила сік і стала м'якше.

3. Натріть на тертці або подрібніть в блендері цибулю.

4. Додайте трохи свіжої зелені.

5. Ложку розпушувача.

6. Слідом вбийте яйце.

7. Влийте кефір.

8. І всипте просіяне борошно.

9. Все ретельно перемішайте.

10. Розігрійте рослинне масло і ложкою викладайте "тісто" на сковороду.

11. На середньому вогні смажте оладки з двох боків до рум'яної скоринки.

12. Після викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла, і подавайте до столу.