Оладки капустяні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.
Не знаю, що смачного і цікавого зробити з капусти? А як вам ідея насмажити ніжних, соковитих і апетитних оладок? Всіх шанувальників овочевих страв запрошую на кухню, щоб повторити цей рецепт.
Опис приготування:
Морквяними котлетками, наприклад, вже давно нікого не здивуєш, а ось цією стравою цілком можна. Хочу показати вам дуже простий спосіб, як приготувати оладки капустяні. Це чудовий варіант закуски, яка підійде і для дому, і для пікніка. Подавати до столу оладки можна зі сметаною, майонезом або улюбленим соусом.
- Капуста - 450-500 грам
- Яйце - 1 штука
- Кефір - 150 мілілітрів
- Кріп - 1/2 пучка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 5 чайних ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Цибулина - 1/2 штуки
1. Капусту нашаткуйте дрібно і викладіть в глибоку миску.
2. Трохи розімніть руками, щоб капуста пустила сік і стала м'якше.
3. Натріть на тертці або подрібніть в блендері цибулю.
4. Додайте трохи свіжої зелені.
5. Ложку розпушувача.
6. Слідом вбийте яйце.
7. Влийте кефір.
8. І всипте просіяне борошно.
9. Все ретельно перемішайте.
10. Розігрійте рослинне масло і ложкою викладайте"тісто" на сковороду.
11. На середньому вогні смажте оладки з двох боків до рум'яної скоринки.
12. Після викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла, і подавайте до столу.