Наливка з полуниці
(покроковий рецепт з фото)
Ну ось і настало літо, а разом з ним прийшла пора полуниці. Хтось купує її на ринку, а хтось вже зібрав свій перший урожай. Таким щасливчикам буде цікаво дізнатися простий рецепт наливки з полуниці - її дивовижний смак і аромат не раз нагадає вам про теплих червневих днями, коли за вікном вже буде йти сніг.
Для приготування такої наливки не потрібно нічого, крім полуниці і цукру, т.К. Цедру і ваніль додають за бажанням. А виходить чудовий легкий напій, пара чарочок якого не зашкодить нікому Традиційно наливка з полуниці вважається жіночим напоєм, але чоловіки теж від неї не відмовляються
Як зробити наливку з полуниці:
1. Полуницю ретельно миємо - в ідеалі кожну ягоду окремо під проточною водою. Обрізаємо все м'яті та зіпсовані місця, якщо такі є, ми відокремлюємо чашолистки.
2. Закладаємо ягоди в трилітрову банку, додаємо цедру і ваніль, засипаємо цукром.
3. Накриваємо горлечко банки марлею і закріплюємо її гумкою або мотузкою.
4. Ми залишаємо банку в теплому місці на 2-4 дня - до тих пір, поки не почне бродити.
5. Як тільки почнеться процес бродіння, знімаємо марлю і встановлюємо водяний затвор - його можна виготовити самостійно з пластикової кришки і трубочки.
6. Переносимо банку в темне місце на 2-3 тижні до повного припинення бродіння.
7. Готову наливку проціджують через кілька шарів марлі і розливають в чисті пляшки і закупорюють пробками або кришками.
8. Зберігаємо пляшки в темному прохолодному місці - погребі чи коморі.
Готово!
- Полуниця - 2 кілограма
- Цукор - 700 грам
- Цедра лимону - 1 штука (по бажанню)
- Паличка ванілі - 1 штука (по бажанню)
Як зробити наливку з полуниці:
1. Полуницю ретельно миємо - в ідеалі кожну ягоду окремо під проточною водою. Обрізаємо все м'яті та зіпсовані місця, якщо такі є, ми відокремлюємо чашолистки.
2. Закладаємо ягоди в трилітрову банку, додаємо цедру і ваніль, засипаємо цукром.
3. Накриваємо горлечко банки марлею і закріплюємо її гумкою або мотузкою.
4. Ми залишаємо банку в теплому місці на 2-4 дня - до тих пір, поки не почне бродити.
5. Як тільки почнеться процес бродіння, знімаємо марлю і встановлюємо водяний затвор - його можна виготовити самостійно з пластикової кришки і трубочки.
6. Переносимо банку в темне місце на 2-3 тижні до повного припинення бродіння.
7. Готову наливку проціджують через кілька шарів марлі і розливають в чисті пляшки і закупорюють пробками або кришками.
8. Зберігаємо пляшки в темному прохолодному місці - погребі чи коморі.
Готово!