Рецепт Мурашник класичний фото

Мурашник класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Горіхи, Грецькі горіхи, Вершкове масло, Згущене молоко
Страви без випічки
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження
Випічка, Солодке, Торти

Улюблений багатьма, простий, але дуже смачний торт з вареним згущеним молоком зможе приготувати будь-який, хто скористається цим рецептом. Не забудьте вигнати з кухні ласунів, щоб не з'їли заготовки

Всім знайомий і улюблений багатьма торт "мурашник" приготувати може кожен. Адже для його приготування не будуть потрібні особливі навички, торт готується дуже легко і просто. А, щоб у вас все вийшло, скористайтеся цим рецептом, в якому зрозуміло розказано і показано, як приготувати "мурашник" класичний. Все буде смачно!

  • Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 400 грам (по половині в тісто і для крему)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Згущене молоко варене - 400 грам
  • Горіхи волоські - 1/2 склянки
мурашник класичний - фото крок 1
В миску, в якій будемо робити тісто, просіюємо борошно і змішуємо з розпушувачем.
мурашник класичний - фото крок 2
Щоб легше було замісити тісто, масло розтопити і змішаємо зі сметаною.
мурашник класичний - фото крок 3
Додамо до борошна сіль, цукор звичайний і ванільний і суміш масла зі сметаною.
мурашник класичний - фото крок 4
І замішуємо тісто. Якщо будете використовувати терку, розділіть тісто на кілька частин і відправте в морозилку хвилин на 10. Якщо скористаєтеся м'ясорубкою, охолоджувати тісто не треба.
мурашник класичний - фото крок 5
Натираємо тісто на крупній тертці (або пропускаємо через м'ясорубку з крупними гратами) на деко і відправляємо запікатися в розігріту до 180-200 градусів духовку до красивого золотисто-коричневого кольору.
мурашник класичний - фото крок 6
Коли охолоне, розламаємо на дрібні крихти.
мурашник класичний - фото крок 7
Додамо очищені і обсмажені на сухій сковороді подрібнені волоські горіхи.
мурашник класичний - фото крок 8
Масло для крему має бути м'яким, так воно краще з'єднається зі згущеним молоком. Злегка збиваємо масло міксером.
мурашник класичний - фото крок 9
Додаємо до маслу варене згущене молоко і за допомогою міксера перемішуємо до однорідності.
мурашник класичний - фото крок 10
Додамо крем до пісочним крихтам з горіхами і перемішаємо. Потім сформуємо торт (можна посипати тертим шоколадом або різнобарвною кондитерської посипкою) і приберемо в холодильник мінімум години на 3. От і все!

Схожі рецепти