Мурашник класичний
(покроковий рецепт з фото)
Улюблений багатьма, простий, але дуже смачний торт з вареним згущеним молоком зможе приготувати будь-який, хто скористається цим рецептом. Не забудьте вигнати з кухні ласунів, щоб не з'їли заготовки
Всім знайомий і улюблений багатьма торт "мурашник" приготувати може кожен. Адже для його приготування не будуть потрібні особливі навички, торт готується дуже легко і просто. А, щоб у вас все вийшло, скористайтеся цим рецептом, в якому зрозуміло розказано і показано, як приготувати "мурашник" класичний. Все буде смачно!
- Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 400 грам (по половині в тісто і для крему)
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Згущене молоко варене - 400 грам
- Горіхи волоські - 1/2 склянки
В миску, в якій будемо робити тісто, просіюємо борошно і змішуємо з розпушувачем.
Щоб легше було замісити тісто, масло розтопити і змішаємо зі сметаною.
Додамо до борошна сіль, цукор звичайний і ванільний і суміш масла зі сметаною.
І замішуємо тісто. Якщо будете використовувати терку, розділіть тісто на кілька частин і відправте в морозилку хвилин на 10. Якщо скористаєтеся м'ясорубкою, охолоджувати тісто не треба.
Натираємо тісто на крупній тертці (або пропускаємо через м'ясорубку з крупними гратами) на деко і відправляємо запікатися в розігріту до 180-200 градусів духовку до красивого золотисто-коричневого кольору.
Коли охолоне, розламаємо на дрібні крихти.
Додамо очищені і обсмажені на сухій сковороді подрібнені волоські горіхи.
Масло для крему має бути м'яким, так воно краще з'єднається зі згущеним молоком. Злегка збиваємо масло міксером.
Додаємо до маслу варене згущене молоко і за допомогою міксера перемішуємо до однорідності.
Додамо крем до пісочним крихтам з горіхами і перемішаємо. Потім сформуємо торт (можна посипати тертим шоколадом або різнобарвною кондитерської посипкою) і приберемо в холодильник мінімум години на 3. От і все!