Рецепт Мурашник класичний фото

Мурашник класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Горіхи , Грецькі горіхи , Вершкове масло , Згущене молоко
Страви без випічки
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , День народження
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Улюблений багатьма, простий, але дуже смачний торт з вареним згущеним молоком зможе приготувати будь-який, хто скористається цим рецептом. Не забудьте вигнати з кухні ласунів, щоб не з'їли заготовки

Опис приготування:

Всім знайомий і улюблений багатьма торт"Мурашник" приготувати може кожен. Адже для його приготування не будуть потрібні особливі навички, торт готується дуже легко і просто. А, щоб у вас все вийшло, скористайтеся цим рецептом, в якому зрозуміло розказано і показано, як приготувати"Мурашник" класичний. Все буде смачно!

  • Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 400 грам (по половині в тісто і для крему)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Згущене молоко варене - 400 грам
  • Горіхи волоські - 1/2 склянки
мурашник класичний - фото крок 1
В миску, в якій будемо робити тісто, просіюємо борошно і змішуємо з розпушувачем.
мурашник класичний - фото крок 2
Щоб легше було замісити тісто, масло розтопити і змішаємо зі сметаною.
мурашник класичний - фото крок 3
Додамо до борошна сіль, цукор звичайний і ванільний і суміш масла зі сметаною.
мурашник класичний - фото крок 4
І замішуємо тісто. Якщо будете використовувати терку, розділіть тісто на кілька частин і відправте в морозилку хвилин на 10. Якщо скористаєтеся м'ясорубкою, охолоджувати тісто не треба.
мурашник класичний - фото крок 5
Натираємо тісто на крупній тертці (або пропускаємо через м'ясорубку з крупними гратами) на деко і відправляємо запікатися в розігріту до 180-200 градусів духовку до красивого золотисто-коричневого кольору.
мурашник класичний - фото крок 6
Коли охолоне, розламаємо на дрібні крихти.
мурашник класичний - фото крок 7
Додамо очищені і обсмажені на сухій сковороді подрібнені волоські горіхи.
мурашник класичний - фото крок 8
Масло для крему має бути м'яким, так воно краще з'єднається зі згущеним молоком. Злегка збиваємо масло міксером.
мурашник класичний - фото крок 9
Додаємо до маслу варене згущене молоко і за допомогою міксера перемішуємо до однорідності.
мурашник класичний - фото крок 10
Додамо крем до пісочним крихтам з горіхами і перемішаємо. Потім сформуємо торт (можна посипати тертим шоколадом або різнобарвною кондитерської посипкою) і приберемо в холодильник мінімум години на 3. От і все!

Схожі рецепти