Торт «мурашник» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Дуже я люблю солодощі з мого дитинства. І не тому, що це просто ностальгія, вони дійсно смачні! Тільки необхідно знайти той самий рецепт, за яким готувала ваша бабуся або мама.
Нещодавно я згадала, як приготувати торт "мурашник" класичний. Не полінуйтеся і самостійно зробіть домашнє печиво. Виходить набагато смачніше, ніж з магазинним. А для крему обов'язково використовується багато вареного згущеного молока. Начебто все інгредієнти прості, але в поєднанні виглядають чудово.
- Згущене молоко - 500 грам (варене)
- Вершкове масло - 180 грам(100 г - в вершках, 80 г - в тісто)
- Яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Молоко - 4 Ст. Ложки (або кефір)
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Спочатку приготуйте пісочне тісто. У миску додайте розтоплене масло, цукор, соду, сіль, молоко і яйця. Масу збийте вінчиком.
Окремо просійте борошно. Потім всипте її порціями в основну масу.
Замішайте пісочне тісто (близько 10 хвилин). Потім розділіть його на 6 частин і приберіть в морозилку на 1, 5-2 годину.
Після цього розігрійте духовку до 180 градусів. Кожен шматок тіста натирайте на гарячий деко на крупній тертці.
Запікайте вироби 8 хвилин. Вийшло печиво можна ще розламати, а потім остудити.
Печиво перемішайте з м'яким маслом і згущеним молоком.
На тарілку для подачі викладіть солодку масу у вигляді "мурашника" . Найкраще це робити, застеливши глибоку ємність (або іншу форму) харчовою плівкою, виклавши туди печиво і акуратно перевернувши всю конструкцію.
Поставте торт в холодильник мінімум на 4 годину. Приємного чаювання!