Рецепт Торт «мурашник» класичний фото

Торт «мурашник» класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Згущене молоко
Страви без випічки
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Дуже я люблю солодощі з мого дитинства. І не тому, що це просто ностальгія, вони дійсно смачні! Тільки необхідно знайти той самий рецепт, за яким готувала ваша бабуся або мама.

Нещодавно я згадала, як приготувати торт "мурашник" класичний. Не полінуйтеся і самостійно зробіть домашнє печиво. Виходить набагато смачніше, ніж з магазинним. А для крему обов'язково використовується багато вареного згущеного молока. Начебто все інгредієнти прості, але в поєднанні виглядають чудово.

  • Згущене молоко - 500 грам (варене)
  • Вершкове масло - 180 грам(100 г - в вершках, 80 г - в тісто)
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 3 склянки
  • Молоко - 4 Ст. Ложки (або кефір)
  • Цукор - 1-2 Ст. Ложок
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
торт
Спочатку приготуйте пісочне тісто. У миску додайте розтоплене масло, цукор, соду, сіль, молоко і яйця. Масу збийте вінчиком.
торт
Окремо просійте борошно. Потім всипте її порціями в основну масу.
торт
Замішайте пісочне тісто (близько 10 хвилин). Потім розділіть його на 6 частин і приберіть в морозилку на 1, 5-2 годину.
торт
Після цього розігрійте духовку до 180 градусів. Кожен шматок тіста натирайте на гарячий деко на крупній тертці.
торт
Запікайте вироби 8 хвилин. Вийшло печиво можна ще розламати, а потім остудити.
торт
Печиво перемішайте з м'яким маслом і згущеним молоком.
торт
На тарілку для подачі викладіть солодку масу у вигляді "мурашника" . Найкраще це робити, застеливши глибоку ємність (або іншу форму) харчовою плівкою, виклавши туди печиво і акуратно перевернувши всю конструкцію.
торт
Поставте торт в холодильник мінімум на 4 годину. Приємного чаювання!

Схожі рецепти