Морс з чорниці

Морс з чорниці
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
У пору достатку ягід тільки й встигай, що заготовки робити, да вітамінами насичуватися. Ось і я тепер вирішила зварити напій з ягоди. Розповім і вам, як приготувати морс з чорниці.

опис приготування:

Приготування морсу не відніме у вас багато сил і часу. Він готується досить швидко і просто. Даний рецепт допоможе вам вичавити з ягід все, що тільки можна, і в той же час не втратити вітамінів при варінні. Таким напоєм добре підтримувати баланс вітамінів в організмі. А ще, він дуже смачний!

  • чорниця— 2 склянки
  • вода— 1,5 L
  • цукор— 1 Склянка
  • обкладинка— За смаком
  • ванілін— За смаком
Морс з чорниці - фото крок 1 моєму чорницю, замочивши попередньо в холодній воді на 15 хвилин. Після чого зсипати її в миску, беремо ступку або толкушку з дірочками і тиснемо ягоду.

Морс з чорниці - фото крок 2 переливаємо сік, відокремився від ягоди, в окрему ємність. Товчені ягоди перекладаємо в глибоку жароміцний посуд. Доливаємо до них воду. насипаємо цукор, у мене був коричневий, він підкреслить смак ягід. Кладемо дрібку ваніліну і кориці.

Морс з чорниці - фото крок 3 Ставимо каструлю з ягодами на плиту. На середньому вогні доводимо ягоди з водою до кипіння. Після чого проварюємо ще хвилин 5-7. Потім проціджуємо відвар і доливаємо до нього сік, залишений від ягід.

Морс з чорниці - фото крок 4 Рідина перемішуємо і охолоджуємо. Потім переливаємо в графин або банку. Ставимо в холодильник, щоб охолодити. Втім, морс можна пити і в гарячому вигляді. Ось такий смачний і корисний напій! Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Брусничний морс в мультиварці

Брусничний морс в мультиварці

Поділюся простим рецептом брусничного морсу в мультиварці. Дуже смачний напій, який обов'язково вам припаде до душі! Чи не занадто солодкий, освіжаючий, та ще й корисний! краще газованої! опис приготування: розповім, як зробити брусничний морс в мультиварці. Мені подобається цей рецепт, так як...

читати далі
Чорничний морс

Чорничний морс

чорничний морс — прекрасний ягідний напій, володіє масою корисних властивостей, сприятливо впливають на ваш імунітет. Морс можна пити як охолодженим, так і гарячим. рекомендую приготувати! опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування чорничного морсу. Спершу потрібно потовкт...

читати далі
Журавлинний морс із замороженої журавлини

Журавлинний морс із замороженої журавлини

натуральні напої, зроблені в домашніх умовах, - це не тільки неймовірно смачно, але і дуже корисно. Поспішаю поділитися з вами класним рецептиком, який рекомендую взяти на замітку. опис приготування: Перед вами простий спосіб, як приготувати журавлинний морс із замороженої журавлини. Хочу звер...

читати далі
Журавлинний морс із заморожених ягід

Журавлинний морс із заморожених ягід

Всі чули про користь журавлини, але, якщо під рукою немає свіжих ягід, то спробуйте приготувати журавлинний морс із заморожених ягід. Він містить не менше вітамінів ніж тільки що зібрана журавлина. опис приготування: Якщо ви любите ароматні й пряні напої, то вам може сподобається трохи вдоскон...

читати далі
Журавлинний морс

Журавлинний морс

Один з найбільш традиційних російських напоїв - морс. Його готують з одного або декількох видів ягід. Він неймовірно корисний і вітамінний. Ви можете це зробити за рецептом, як приготувати журавлинний морс. опис приготування: Журавлинний морс можна подати на святковий стіл або зробити просто т...

читати далі