Морс з чорниці
(покроковий рецепт з фото)
У пору достатку ягід тільки й встигай, що заготовки робити, да вітамінами насичуватися. Ось і я тепер вирішила зварити напій з ягоди. Розповім і вам, як приготувати морс з чорниці.
Приготування морсу не відніме у вас багато сил і часу. Він готується досить швидко і просто. Даний рецепт допоможе вам вичавити з ягід все, що тільки можна, і в той же час не втратити вітамінів при варінні. Таким напоєм добре підтримувати баланс вітамінів в організмі. А ще, він дуже смачний!
- Чорниця - 2 склянки
- Вода - 1, 5 L
- Цукор - 1 Склянка
- Обкладинка - За смаком
- Ванілін - За смаком
Моєму чорницю, замочивши попередньо в холодній воді на 15 хвилин. Після чого зсипати її в миску, беремо ступку або толкушку з дірочками і тиснемо ягоду.
Переливаємо сік, відокремився від ягоди, в окрему ємність. Товчені ягоди перекладаємо в глибоку жароміцний посуд. Доливаємо до них воду. Насипаємо цукор, у мене був коричневий, він підкреслить смак ягід. Кладемо дрібку ваніліну і кориці.
Ставимо каструлю з ягодами на плиту. На середньому вогні доводимо ягоди з водою до кипіння. Після чого проварюємо ще хвилин 5-7. Потім проціджуємо відвар і доливаємо до нього сік, залишений від ягід.
Рідина перемішуємо і охолоджуємо. Потім переливаємо в графин або банку. Ставимо в холодильник, щоб охолодити. Втім, морс можна пити і в гарячому вигляді. Ось такий смачний і корисний напій!